24 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırılması

Emlak vergisi yapılandırılması

Emlak vergisi ve prim borcu yapılandırılmasında ödeme yapmayarak hakkını kaybeden mükellefler için yeni bir hak veriliyor. Buna göre, mükellefler gereken tutarları, geç ödeme zammı ile birlikte şubat 2019'a kadar ödeyebilecekler.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Kamuya olan borçlar yapılandırılıyor! İşte yapılandırmada öne çıkan maddeler!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Vergi affı ve borç yapılandırma imkanından pek çok vatandaş yararlanacak. Bu haber sonrası EYT’liler de prim borçlarının da yapılandırılmasını beklemeye başladı. İşte son gelişmeler!

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi yapılandırmasında son 3 gün. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin kanunundaki başvuru tarihi ve ilk ödeme günü ertelendi. 

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü 31506 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak vergisi borçları yapılandırılıyor!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'ne göre vergi borçlarına yönelik yapılandırmaya içerik teklif TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi!

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile esnaf ve sanatkârların vergi borçlarının yeniden yapılandırılması amaçlanıyor. 

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Akfen GYO'nun finansal borçları yapılandırıldı!

Akfen GYO'nun finansal borçların 10 yıl vadeli olarak yeniden yapılandırılması işlemleri planlandığı ve kreditörlerle mutabık kalındığı şekilde gerçekleştirildi.

Emlak vergisi yapılandırılması Haberi

Emlak vergisi yapılandırılması

Milyonlarca vergi mükellefinin beklediği yasa tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Buna göre, emlak vergisi ile diğer vergi ve prim borcu yapılandırılması bozulan mükellefe yeni bir hak daha geliyor.

Şubat sonuna kadar süre

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, söz konusu teklif Genel Kurul’da görüşülmeyi beklerken, TBMM Başkanlığı’na yeni sunulan teklifle sürenin şubat ayına uzatılması planlanıyor.

Sadece göç ödeme zammı alınacak

Buna göre, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde taksitleri ödememiş olanlar, şubat ayının sonuna kadar ödeme yapabilecekler. Bu mükelleflerden sadece geç ödeme zammı alınacak.  Aralık ve Ocak döneminde ödenmesi gereken taksitler de şubat sonuna kadar ödenebilecek.
 

Emlak vergisi borcu olanlara yeni hak!

Emlak vergisi ödemesini kaçıranlar...