16 / 04 / 2024

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları

2017 yılına ait emlak vergi değerleri ile 2017 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin tespiti hususları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2017!

Asgari Ölçüde Arsa ve Arazi Metrekare Birim Değerlerinin Hesabında Uygulanacak Artış Oranları ile Tütün Fonu Tutarının Belirlenmesi Hakkında Karar, 24 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016!

2016 yılı bina, arsa ve arazi vergisi değerleri ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak oranlar tebliğ ile açıklandı. İşte emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016..

Emlak vergisi artış oranı 2015!

1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi hesaplamalarında kullanılan emlak vergi değerleri, takdir komisyonlarınca belirleniyor. İşte emlak vergisi artış oranı 2015..

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2015!

2015 yılına ait emlak vergi değerleri ile mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerler açıklandı. İşte emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2015...

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2014!

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2014 yılında ne kadarlık bir artış gösterecek? Yeni büyükşehir belediyesi olan illerde gayrimenkul sahibi olan vergi yükümlüleri ne kadar vergi ödeyecek?

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2013!

İkinci taksit ödemelerinin Kasım ayı içerisinde gerçekleşeceği emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2013 ve emlak vergisi yükümlülüğü ile ilgili bilgi ve detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

Herkesi ilgilendiriyor! Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezası… Yeni zamlı tarifeler belli oldu!

Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezasına gelecek zamların ne kadar olacağını belirleyen yeniden değerleme oranına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 122,93 olarak açıklanan oranda indirim için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetki kullanıp kullanmayacağı merak e

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi oranı 2021!

2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı belli oldu. Peki 2021 yılında emlak vergisi oranı ne kadar? İşte emlak vergisi oranı 2021...

Emlak vergisi zammı 2021!

2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı belli oldu. Peki 2021 yılında emlak vergisi ödemeleri ne kadar artacak? İşte emlak vergisi zammı 2021...

Emlak vergisi borcu olanlar dikkat!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren vergi, prim ve diğer borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun TBMM Genel Kurulu’nda onaylandı. Belediyelerin vergi, emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi alacakları yapılandırılacak. 

Emlak vergisi sorgulama 2020!

Emlak Vergisi'nde 2020 yılı için teşkil edecek emlak değerleri belirlendi. Yeni emlak değerleri üzerinden emlak vergisi yeniden hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi nasıl sorgulanır? İşte emlak vergisi sorgulama 2020...

2019 emlak vergisi değerleme oranının artırılması mecliste!

2019 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranının artırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Vergisi'ne 2020'de ne kadar zam gelecek?

Yeniden Değerleme Oranı’na (YDO) göre Emlak Vergisi en az yüzde 11.28 oranında zamlanırken,  tapu harcına da en az yüzde 22.5 oranında zam yapılacak...

Emeklilerin emlak vergisi muafiyet şartları 2019!

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti yeniden gündeme geldi. Peki emlak vergisi muafiyetinden hangi koşullarda nasıl yararlanılır? Geriye dönük vergi iadesi almak mümkün mü?

Emlak vergisi 2018 artış oranları!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi değerleri, Takdir Komisyonu tarafından yeniden belirlendi. İşte emlak vergisi 2018 artış oranları..

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları Haberi

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları

1970 yılından beri tahsil edilen emlak vergisi, gayrimenkul bedeli üzerinden ödeniyor. Gayrimenkul bedeli ise her 4 yılda bir belirlenen, “yeniden değerleme” oranının yarısı ile her yıl yeniden hesaplanarak bulunuyor.


2017 yılına ait emlak vergi değerleri ile 2017 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin tespiti hususlarının yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.


Tebliğe göre Maliye Bakanlığı, 2017 yeniden değerleme oranını yüzde 3,83 olarak tespit etti.


Vergi Usul Kanunu'nda takdir komisyonlarının dört yılda bir arsalara ve araziye ait asgari ölçüde metrekare birim değerlerini takdir edecekleri hükme bağlanmış olup, bu hüküm uyarınca en son 2013'te takdirler yapıldı.


Emlak Vergisi Kanunu'nda ise arazi/arsa vergisi mükellefiyetinin, dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde...