23 / 04 / 2024

emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder

emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da alıcısını en hızlı bulan ilçelere ilişkin araştırma gerçekleştirdi. Satılık evlerde ilanlar İstanbul’da 65, İzmir ve Antalya’da 67, Ankara ve Bursa’da 72 gün yayında kalarak alıcıyı buldu.

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Villasına alıcı bulamayan Ajda Pekkan, emlakçılara dava açıyor!

Süperstar Ajda Pekkan, Bahçeköy'de bulunan villasına bir türlü alıcı çıkmayınca faturayı emlakçılara kesti. Villasını fiyatla internetten satmak için ilana koyan birçok farklı emlakçıya dava açıyor.

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada "Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor." diye konuştu.

Emlak satış ofisleri yerli alıcıyla buluştu!

Efe Yapı İcra Kurulu Üyesi Paris Efe, bankaların sağladığı konut kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki durgunluğa rağmen ciddi ilgi gördü ve satış ofisleri uzun zaman sonra yerli alıcıyla buluştuğunu açıkladı.

Hilmi Işıkören'den 'Emlakta Alıcılar Nasıl İkna Olur' eğitimi!

'Emlakta Alıcılar Nasıl İkna Olur' eğitimi konu uzmanı Hilmi Işıkören’in online canlı anlatımıyla 12 Mart 2020 tarihinde Online Emlak Akademi'de...

Emlak vergisini kimler ödemez?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başladı. Peki Emlak vergisini kimler ödemez?

Konut alıcısı harekete geçecek!

Emlak alıcılarını harekete geçirerek yeni çalışmalar başlatılacağını söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Yabancıya satışı daha da artırmak için ihracatçı sayacak bir düzenlemeye ihtiyacımız var'' dedi.

İzmirli emlakçılara gayrimenkulde alıcı ve satıcıyı tek fiyatta buluşturma eğitimi!

Endeksa sponsorluğunda “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturmanın Sırrı“ başlıklı ücretsiz eğitim programı İzmirli emlak ofislerine özel düzenleniyor.

emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder Haberi

emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder

Emlak vergisi, ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödenmesi gereken bir vergi oluyor. 1319 sayılı kanun gereğince ödenen vergi tutarı taşınmazın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor.

Vergi senede iki eşit taksitte ödeniyor. İlk taksit ödemeleri üç ay içerisinde, ikinci taksit ödemeleri ise bir ay içerisinde ödeniyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi takvimine göre 2022 yılı emlak vergisinin ilk taksiti 1 Mart'ta başladı. Ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona erecek. Son taksit ödemesi Kasım ayında yapılacak. İsteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tüm vergi borcunu kapatabiliyor. 

Taşınmazın satışa konu olması haline emlak vergisinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceği merak ediyor. Satışın yapıldığı yıl vergi yükümlülüğünün kimde olduğu taraflarca araştırılıyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini...