20 / 04 / 2024

Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır

Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır

Emlakçılık faaliyetlerinde yeni dönem başladı. Emlak Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmayan danışmanlar emlakçılık yapamayacak. Peki, Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

İmar planları için flaş değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık bu şekilde olacak!

Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı tarafından, imar planı müelliflerine 'Dijital Yeterlilik Belgesi' verileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Emlak yetki belgesi nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul sektörde görev almak isteyen kişiler için gerekli bir belgedir. Yani, emlak danışmanlığı yapmak isteyenlerin sahip olması gereken bir belgedir. Bu belgeyi almak için bazı işlemleri tamamlamak gerekir. Peki emlak yetki belgesi ne işe yarar ve nereden alınır?

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.

98 bin kişi işsiz kalabilir! O şart yılbaşından sonra getiriliyor! İşte detaylar!

Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu valeler için getirildi. Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu yılbaşından sonra aktif olacak. İşte detaylar!

Bu meslekleri yapanlar dikkat! Yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor

16 meslek grubunda yeterlilik belgesi olmayanlar 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren işlerini yapamayacak. Bu gruptaki mesleklerle birlikte yeterlilik belgesi aranan mesleklerin sayısı ise 204'e yükselmiş olacak.

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Yetki belgesi almamış emlakçılar için yeni düzenleme yolda! 

Bursa Emlak Müşavirleri Esnafları Derneği Başkanı  Erkan Cebeci, yetki belgesi alamamış emlak danışmanlarına yönelik yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

Emlakçılık yetki belgesi olmayanlar dikkat!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınması için sağlanan muafiyetlerde son haftaya girildiğine dikkat çekti. 

Emlakçılar dikkat! Yetki belgesi nasıl alınır?

Emlak sektörüyle ilgili yeni düzenleme kapsamında yetki belgesine sahip olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyeti gösteremeyecek. Peki emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

Yetki belgesi alan emlakçılar dikkat!

Taşınmaz ticareti ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yetki belgesi almış olan emlak işletmelerinin sorumlu emlak danışmanlarına tapu sicili ve belediyeler gibi kurumlar ile erişimler sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır Haberi

Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır

Yeni yönetmeliğe göre emlak danışmanlığı yapmak isteyen vatandaşlar Emlak Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmak zorunda. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Emlak Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmayan danışmanlara para cezası uygulanacak. Peki, Emlak Yeterlilik Belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Emlak Yeterlilik Belgesi, emlak danışmanlığı alanında yeterli donanıma sahip olduğunun kağıda dökülmüş halidir. Bu belgeye sahip olmak için Mesleki Yeterlilik Belgesi alma sürecindeki adımların izlenmesi gerekiyor Emlak Yeterlilik Belgesi ’nin 2 farklı seviyesi bulunuyor. 

1. Seviye 4 Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi

2. Seviye 5 Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi

Yönetmeliğe göre emlak ofisinde emlak danışmanı olarak yer alabilmek için Emlak Danışmanı Seviye 4Mesleki Yeterlilik Belgesi, şube müdürü olarak görev alabilmek içinse Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Şube müdürü...