26 / 04 / 2024

Emlakçı kapora iadesi

Emlakçı kapora iadesi

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Peki, satışın iptal olması durumunda kapora iade edilir mi? Emlakçıdan kapora nasıl alınır? İşte yanıtı..

Kapora iade edilir mi?

Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi? Verilen kapora nasıl geri alınır?

Emlakçı kaporamı vermiyor ne yapmalıyım?

Emlakçı komisyon sözleşmesinin ardından; alım satım ya da kiralama işleminden vazgeçmeniz durumunda kaporanızı geri alabilecek misiniz? Emlakçı kaporamı vermiyor ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

Emlakçı kapora iadesi!

Bir emlak satın almaya karar verip emlakçıya kapora ödediğiniz bir emlağın satışının iptal olduğunu farz edelim. Bu durumda emlakçı kapora iadesi mümkün mü? Yanıtı haberimizde...

Emlakçı kime denir?

Emlakçı kime denir?: Emlakçı, bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık etmeyi meslek edinmiş kişiye deniyor. Emlakçının diğer adı da gayrimenkul tellalıdır...

Emlakçı olmak için ne gerekiyor?

Emlakçı olmak için ne gerekiyor?: Emlak komisyonculuğu mesleğini tam anlamıyla düzenleyen direk bir yasa ve düzenleme Türk Hukuk sisteminde mevcut değildir. Ancak Türk Ticaret Kanunun 12 maddesi ile bu konuya açıklık getirilmiştir...

Tapu sahiplerine müjde! Geriye dönük para iadesi yapılacak!

Tapu sahiplerinin emlak vergisinden geri dönüş toplam 5 yıllık para iadesini alabileceği öğrenildi. Geriye dönük para iadesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Kapora nedir?

Adı sıklıkla duyulan kapora, birçok alım satım işlemlerinde başvurulan yöntemlerden biri. Hizmet, taşınır veya taşınmaz ürün satışlarında sıklıkla duyulan kapora nedir? Emlak alanında kapora nedir ve ne kadar verilir? İşte kapora hakkında bilinmesi gerekenler...

Emlak vergisi ödeyenler hemen bu habere bakın! 10 bin TL'den fazla para geri ödenecek 

Son duyurulan ilana göre, 5 sene süresince sürekli olarak emlak vergisini ödeyen kişilere 10 bin TL bedelinde bir para iadesi yapılacağı söylendi. Bu para iadesi, belirli nedenlerle vergi muafiyeti hakkı sağlanan fakat bu haklarından haberdar olmayan vatandaşlara yönelik olarak ödenir.

5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

5 sene boyunca emlak vergisini sürekli olarak ödeyenlere 10 bin TL para iadesi yapılacağı duyuruldu. Belirli sebeplerle muafiyet hakkı tanınan ve bu hakları bilmeyen kişilere 5 senedir ödenen vergiler geri iade edilecek. 

Emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi!

Emlak vergisinde sıfır oran uygulamasından yararlanabilen ancak bundan habersiz olanlar ödedikleri vergilerin iadesini alabiliyor. İşte emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi...

Kıbrıs'ta emlak sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, koronavirüs salgını sürecinde Kıbrıs'tan konut almak isteyen birçok Avrupa vatandaşının olduğuna dikkat çekti ve İngiltere, Rusya, İskandinavya’dan insanların internet üzerinden kapora ödeyerek KKTC’den emlak aldıklarını dile getirdi. 

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2021!

Emlak vergisinden muaf olduğundan haberi olmadan ödeme yapan kimseler bir dilekçe ile ödedikleri paralarını geri alabiliyor. Peki emlak vergisi iadesi nasıl alınıyor? İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2021...

Emlak vergisinden kimler muaf olabilir?

Emlak vergisi yılda iki kez ödeniyor. Emlak vergisinin ilk taksidi 1 Mart ikinci taksidi ise 2 Aralık. Peki evi olan herkesin emlak vergisi ödemesi yapması zorunlu mu? Kimler emlak vergisinden muaf? Emlak vergisinden muaf olanların ödedikleri vergi geri alınır mı? Emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emeklilerin emlak vergisi muafiyet şartları 2019!

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti yeniden gündeme geldi. Peki emlak vergisi muafiyetinden hangi koşullarda nasıl yararlanılır? Geriye dönük vergi iadesi almak mümkün mü?

Emlak sektöründe 'kapora' dolandırıcılığına dikkat!

Yetkililer, pahalı ilçelerde uygun fiyatlı ev ilanı verip, alıcıyla görüştüklerinde ise çok sayıda arayan olduğunu söyleyerek yüklü miktarda kapora alan dolandırıcılara karşı uyardı.

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018!

Emlak vergisinde bazı ev sahipleri sıfır oranlı muafiyet uygulamasından yararlanabiliyor. Muafiyetten habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi ise bir dilekçe ile iade alınabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018..

3 soruda emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinden muaf olduğu halde ödeme yapan ev sahipleri, ödedikleri vergi tutarını geri alabiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlakçı kapora iadesi Haberi

Emlakçı kapora iadesi

Emlakçıdan kapora nasıl alınır?

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağ olarak ifade ediliyor.


Emlakçılar için güvence bedeli niteliği taşıyan kapora için taraflar sözleşme imzalıyor. Buna göre, kapora ile emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence oluşturmuş oluyor.


Bu sözleşmede taşınmazı almaktan vazgeçilmesi durumunda kapora iade edilmiyor. Ancak taşınmazın satışından vazgeçilmesi durumunda alıcıya kapora iade ediliyor. Ancak sözleşmeye eklenen maddeler durumu değiştirebiliyor.


Buna karşın kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı veya satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. Kapora iade davası örneği aşağıda yer...