19 / 04 / 2024

emlakçı kaporası sözleşme örneği

emlakçı kaporası sözleşme örneği

Gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinde eğer emlakçı ile iş birliği yapılıyor ise emlakçının verdiği hizmete karşılık kapora verilmesi gerekiyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Emlak Konut GYO Adıyaman'daki deprem konutları için sözleşme imzaladı! 4.5 milyar TL'lik 5 proje! 

Emlak Konut GYO, Adıyaman'daki deprem konutları kapsamında 4 milyar 472 milyon 53 bin TL'lik 5 proje için sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Muğla Türkbükü arsası için 7 milyar 770 milyon TL'lik sözleşme! 

Emlak Konut GYO Bodrum Muğla Türkbükü arsası için  sözleşme imzalandı. Peki Emlak Konut GYO Muğla Türkbükü arsası için hangi firma ile sözleşme imzalandı? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı! 

Emlak Konut GYO’nun 6 Şubat depremlerinin yıktığı Adıyaman’da inşa edilecek olan kalıcı konutlar için düzenlediği 3 ihalenin sonuçları açıklandı. Buna göre, Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı. 

Emlak Konut GYO, İFM için 398 milyon TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında toplam 398 milyon 11 bin 300 TL'lik sözleşme imzalandı...

Emlak Konut GYO İFM kapsamında 207.5 milyon TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında 207 milyon 500 bin TL'lik sözleşme imzalandı...

Emlak Konut, İFM kapsamında 629.8 milyon TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında 629 milyon 870 bin TL'lik sözleşme imzalandı...

Emlak Konut, İFM kapsamında 3.7 milyar TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında toplam 3 milyar 701 milyon 200 TL'lik sözleşme imzalandı...

Emlak pazarlarken sözleşmenin önemi!

Emlak danışmanları için olmazsa olmaz belgelerden biri olan sözleşme bir diğer adıyla pazarlama yetki belgesi ne kadar önemli? 

Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı için Güryapı ile sözleşme imzalandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan yazılı açıklamada Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı için Güryapı ile sözleşme imzaladığını açıkladı. 

Emlakçı kiralama sözleşmesi 2017!

Emlakçının gösterdiği gayrimenkulün kiracı tarafından uygun bulunması ve kiralanmak istenmesi halinde mal sahibi ile sözleşme yapılıyor. İşte emlakçı kiralama sözleşmesi 2017..

Emlak Konut Yenimahalle İstasyon arsası için sözleşme imzalandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara Yenimahalle İstasyon arası için sözleşme imzalandı.

Emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017!

Ev, işyeri asra veya arazi alıp satmak ya da kiraya vermek isteyen kimseler emlakçılar ile anlaşabiliyor. Anlaşma sağlayan taraflar emlakçı ile sözleşme imzalıyor. İşte emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017..

Emlakçı satış sözleşmesi örneği 2016!

Gayrimenkul alım satım işlemleri emlakçı aracılığıyla yapılabiliyor. Bunun için emlakçı, gayrimenkul alıcısı ve gayrimenkul satıcısı arasında bir sözleşme imzalanıyor. İşte emlakçı satış sözleşmesi örneği 2016..

emlakçı kaporası sözleşme örneği Haberi

emlakçı kaporası sözleşme örneği

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Gayrimenkul alım-satım ya da kiralama işlemlerinde aracılık yapan emlakçılar, kapora ile çalışıyorlar. Taşınmaz mal alım satım veya kiralama gibi işlemlerini emlakçı aracılığı ile yapan kimselerin belli oranlarda emlakçıya kapora ödemesi gerekiyor. 


Ancak emlakçı, yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edemiyor. Emlak Komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?


İlk olarak sorunun alıcıdan mı yoksa satıcıdan mı kaynaklandığına göz atıyoruz. Satıcı gayrimenkulü satmaktan vazgeçtiği takdirde kaporanızı elbette sorunsuz bir şekilde alabiliyorsunuz ancak işlem zaman aşımına uğramış ve alıcı olarak alış veriş yapmaktan vazgeçtiyseniz kaporayı geri almak gibi bir durum söz konusu olmuyor.


Alıcı olarak alış veriş yapıyorsanız eğer emlakçıya...