24 / 04 / 2024

emlakçıdan kapora geri alınır mı

emlakçıdan kapora geri alınır mı

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Peki, satışın iptal olması durumunda kapora iade edilir mi? Emlakçıdan kapora nasıl alınır? İşte yanıtı..

Emlakçıya verilen kapora geri alınır mı?

Bir emlakçıdan gayrimenkul almak istediğinizi ve bunun için emlakçıya kapora bıraktığınızı farz edelim. Satış işleminden vazgeçmeniz halinde emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? Merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Hayatistanbul Emlak Danışmanlığı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hayatistanbul Emlak Danışmanlığı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Marouan Zergot ve Mürsel Hüseyin Oktay ortaklığında kuruldu. 

Mag Emlak Danışmanlık Tercüme Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mag Emlak Danışmanlık Tercüme Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmad Abduljalıl, Ahmad Kharsa, Aıman    Abdul Jalıl, Hüseyin Baytar ve Mahmut Baytar ortaklığında kuruldu. 

Emlak danışmanları TOBB ve MEYBEM'den yeterlilik alabilecek!

TOBB ve MEYBEM AŞ'nin hizmet ağı genişledi. Buna göre, emlak danışmanlarının mesleki yeterlilik belgelerini buradan alabilmelerinin önü açıldı.

Emlak danışmanlığı girimcilik örneğidir!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Altın Emlak'ın bu ayki sayısında yayınladığı yazısında "Emlak danışmanlığı girimcilik örneğidir" diyor... İşte yazının detayları...

Emlak danışmanları yıl sonuna kadar 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' alacak!

Hürriyet Emlak, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı bitmeden alması gereken “Mesleki Yeterlilik Belgesi”nin alım sürecinde iş ortaklarının 900 TL’lik sınav giriş ücretini karşılayacak. 

Tüm emlak danışmanları “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almak zorunda!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması zorunlu hale geldi.

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Cihangir Şubesi açıldı!

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Cihangir Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Beyoğlu'nda açıldı. 

Chora Turizm Bilişim ve Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Chora Turizm Bilişim ve Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beykoz'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Tekdemir tarafından kuruldu.

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ethem  Demircioğlu ve Fatma Şahver Demircioğlu ortaklığında kuruldu.

Çisel İnşaat Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Çisel İnşaat Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Akgün tarafından kuruldu.

Emlak danışmanlarına mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu!

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından emlak danışmanlığı yapan veya yapacak olanlara mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

West Link Turizm Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

West Link Turizm Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Gholamreza Garmeei tarafından kuruldu.

Marwel Emlak Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marwel Emlak Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yaşar Öz tarafından kuruldu.

emlakçıdan kapora geri alınır mı Haberi

emlakçıdan kapora geri alınır mı

Emlakçıdan kapora nasıl alınır?

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağ olarak ifade ediliyor.


Emlakçılar için güvence bedeli niteliği taşıyan kapora için taraflar sözleşme imzalıyor. Buna göre, kapora ile emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence oluşturmuş oluyor.


Bu sözleşmede taşınmazı almaktan vazgeçilmesi durumunda kapora iade edilmiyor. Ancak taşınmazın satışından vazgeçilmesi durumunda alıcıya kapora iade ediliyor. Ancak sözleşmeye eklenen maddeler durumu değiştirebiliyor.


Buna karşın kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı veya satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. Kapora iade davası örneği aşağıda yer...