19 / 04 / 2024

Enerji ihtiyacı karşılanması

Enerji ihtiyacı karşılanması

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu - Türkiye Bölümü Başkanı Bayraktar: "Türkiye her yıl 2.5-3 bin megawatlık güç kurabilir. 8 yılda 24 bin megawat olabilir. Nereden bakarsanız bakın 2023'e 23 bin megawat ile ilerleyebiliriz" dedi.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Jandarma Genel Komutanlığı duyurdu! 770 personel alımı yapılacak! Subay ve astsubay olmak isteyenler hemen başvursun!

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ve astsubay ihtiyacının karşılanması amacıyla toplamda 770 personel alımı yapacağını açıkladı. Peki Subay ve astsubay olmak için gerekli şartlar neler? Kimler başvuru yapabilir? İşte ayrıntılar...

Denizbank nakit ihtiyacına son veriyor! İhtiyacı olana 60 bin TL!

Denizbank’tan 60 bin TL değerinde ihtiyaç kredisi fırsatı geldi. Kredi, müşterilerin nakdi ihtiyaçlarının hızlı ve kolay bir şekilde karşılanmasını amaçlıyor. Bireysel olarak sunulan kredi fırsatından yararlanmak için kısa sürede başvuru yapmanız yeterlidir. İşte Denizbank ihtiyaç kredisi detayları…

Nakit ihtiyacında Yapıkredi'den kampanya! Şimdi alırsan 3 ay sonra ödeme!

Yapıkredi Bankası’ndan şimdi al 3 ay sonra öde kampanyası geldi. Nakit ihtiyaçların karşılanması amacıyla Türkiye çapında pek çok kişi ihtiyaç kredisi almaya devam ediyor. Bu kapsamda Yapıkredi Bankası da vatandaşların nakdi ihtiyaçlarını gidermek için birçok kampanyayla gündeme geldi.

Borsa İstanbul'dan yeni adım: Girişim Sermayesi Pazarı oluşturuldu!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul, henüz halka arza hazır olmayan fakat ilerleyen dönemde halka arz yapmak isteyen şirketlerin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla  "Girişim Sermayesi Pazarı" oluşturdu.

Gabar'daki petrol keşfi Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılar mı? İşte yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'da petrol keşfi yapıldığını açıkladı. Güvenlik Politikları Uzmanı Mete Yarar CNN TÜRK'te günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol rezervini yorumladı. İşte tüm detaylar...

Milyonlarca emekli o taleplerinin de karşılanmasını istedi! Hemen bakın!

En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin artırılmasının ardından konuşan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, "2 bin yılından sonra emekli olan vatandaşlar için intibak, sağlıkta katkı payı ödemesinin emekliler için kaldırılması gibi isteklerimizin karşılanmasını bekliyor

EYT kıdem tazminatı ödemelerinde son dakika gelişmesi! Başvurular bugün başlıyor!

EYT kapsamında emekli olacak çalışanların kıdem tazminatını ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların finansman ihtiyacının karşılanmasında KGF tarafından devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi başvuruları bugün başlıyor.

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Deprem bölgesindeki çiftçiye ve besiciye alım desteği

Deprem bölgesindeki hayvanların acil yem ihtiyacının karşılanması için Tarım Bakanlığı'na çağrıda bulunulurken, Sütaş'ın bölgeden süt alımına başladığı kaydedildi.

Gaziantepliler 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren doğalgaza kavuşuyor!

Zorlu Enerji, deprem felaketinden etkilenen bölgenin doğal gaz ihtiyacının karşılanması için harekete geçti. Gaz arzının kontrollü bir şekilde gerçekleşeceğini belirten şirket, önceliği hastane ve ekmek fırınlarına vermeyi planlıyor.

Şok haber! Almanya'da çalışmak isteyenlere yeni iş fırsatları! Almanya 4 temel sektörde çalışacak acil eleman arıyor!

Almanya’da nüfusun giderek yaşlanması ülkede nitelikli insan gücüne olan ihtiyacı artırdı. Almanya’da 2030 yılına kadar çeşitli sektörlerde çalışacak 5 milyon kişiye ihtiyaç olacağı belirtirken, bu ihtiyacın Türkiye’nin de aralarında olduğu AB dışı ülkelerinden karşılanması bekleniyor.

Devlet destekli bakım sigortası için düğmeye basıldı! Yaşlıların sağlık ve bakım giderleri karşılanacak! İşte detaylar..

Yaşlılık döneminde ister evde ister bakımevinde, sağlık ve bakım giderlerinin karşılanmasına ilişkin bakım sigortası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Enerji ihtiyacı karşılanması Haberi

Enerji ihtiyacı karşılanması

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu - Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkanı Kemal Gani Bayraktar, Türkiye'nin güneş enerjisi ile elektrik üretiminde çok hızlı ilerleyebilecek kapasitesinin bulunduğunu söyledi. 


İzmir'de düzenlenen "SOLARTR 2014" konferansında AA muhabirinin sorularını cevaplayan Bayraktar, dünyada kurulu kapasiteye bakıldığında güneş enerjisinden elektrik üretiminde neredeyse sıfır noktasında olan Türkiye'nin yıl sonunda 80 ile 100 megawat kurulu güce ulaşabileceğini belirtti. 


Güneş enerjisinden elektrik üretiminin dünyada 2013 sonu itibariyle kurulu gücün 140 bin megawat olduğunu hatırlatan Bayraktar, Türkiye'nin bu alanda katedeceği mesafenin çok olduğunu kaydetti. Bayraktar, "Türkiye güneş enerjisi ile elektrik üretiminde çok hızlı ilerleyebilir. Türkiye her yıl 2.5-3 bin megawatlık güç kurabilir. 8 yılda 24 bin megawat olabilir. Nereden bakarsanız bakın 2023'e 23 bin megawat ile ilerleyebiliriz" dedi. 


Türkiye'nin önündeki mesafeyi çok hızlı kat edebileceğine...