19 / 04 / 2024

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu para cezası

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu para cezası

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK), elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasasındaki bazı mevzuat ihlallerinde gelecek yıl uygulayacağı idari para cezaları yeniden değerleme oranı tutarında artırıldı.

Enerjide para cezaları arttı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tebliğler uyarınca, elektrik, petrol, sıvılaştırılmış petrol gazları ve doğalgaz piyasaları yasalarında öngörülen cezalar, yüzde 10.11 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı nispetinde artırıldı.

Dizel, benzin ve LPG olarak satılan akaryakıtta tek fiyat dönemi geliyor! Fark kaldırılacak...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dizel ve benzin olarak satılan akaryakıt için tek fiyat uygulamasına geçmeye hazırlanıyor.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Vatandaşları dehşeti düşüren gelişme! Elektrik faturalarına zam yolda!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik piyasasındaki azami fiyat limitini yükseltti. Kararın elektrik faturalarına zam olarak yansıması bekleniyor.

Zekeriya Gökşenli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanlığı’na yeniden atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ikinci başkanlığına yeniden atama yaptı. İşte EPDK'da yapılan görevlendirmeler ve atanan isimler...

Fatura borçlarına yeni düzenleme! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), bugün kabul ettiği Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğiyle birlikte birçok yeni düzenleme hayata geçirilmiş olacak. İşte tüm detaylar...

Akaryakıt bayilerinin denetiminde yeni dönem başlıyor!

Akaryakıt bayileri ve dağıtıcı lisansı sahipleri 1 Ocak tarihi itibarıyla sadece Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yetkilendirilen otomasyon şirketleri ile çalışabilecek.

Vatandaşa müjdeli haber! Elektrikte yeni düzenleme!

Sıcak hava ve kuraklık sebebiyle meskenlerde artan elektrik tüketim talebinin üretimden fazla olmasında dolayı sık sık elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) vatandaşın bu mağduriyetini gidermek için yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Akaryakıtta asgari satış düzenlemesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ‘Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına ilişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bingöl Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silivri için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Silivri ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Akaryakıtta 40 kuruşu bulan indirimler gerçekleşti!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Yılmaz, "Vatandaşlarımız özellikle bu süreçte internet sayfamızda ilan ettiğimiz fiyatlara da bakarak istasyonlardaki fiyatlara biraz daha dikkat etsin. Seçimini de yapılan indirime göre yapsın. Kalite zaten her yerde aynı." dedi.

Son dakika haberi! Akaryakıtta tavan fiyat kararı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Akaryakıt fiyatlarında 17-20 kuruş indirim olacak, kimse tavan fiyattan bir kuruş pahalı satamayacak" açıklamasını yaptı.

Son dakika açıklaması! Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Yılmaz, "65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyecek." dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu para cezası Haberi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu para cezası


EPDK'nın konuya ilişkin tebliğleri, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Kurul'un 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulayacağı idari para cezası tutarları, Maliye Bakanlığınca yüzde 10,11 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında artırıldı.


Kurul, Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılması ve Doğalgaz Piyasası Hakkında Kanunun 9. maddesi uyarınca yazılı ihtara rağmen mevzuata aykırı durumlarını devam ettirenlere 503 bin 46 lira ile 1 milyon 6 bin 95 lira, Petrol Piyasası Kanununun 19. maddesi uyarınca lisans almaksızın lisansa tabi faaliyetlerin yapılmasının da aralarında yer aldığı mevzuat ihlallerinde 227 lira ile 1 milyon 144 bin 373 lira, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 16. maddesi uyarınca lisanssız faaliyetler başta olmak üzere mevzuata aykırı durumlarda 164 lira...