25 / 04 / 2024

Fatura borçlarına yeni düzenleme! EPDK açıkladı!

Fatura borçlarına yeni düzenleme! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), bugün kabul ettiği Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğiyle birlikte birçok yeni düzenleme hayata geçirilmiş olacak. İşte tüm detaylar...



EPDK tarafından açıklanan yönetmelik, tüketici haklarının güçlendirilerek ödeme kolaylıklarının sağlanması, müşteri hizmet kalitesinin artırılması ve iç tesisat işlemlerine yönelik iyileştirmelerle mağduriyetlerin giderilmesini sağlayacak yeni düzenlemeler içeriyor. 

Bu kapsamda, abone bağlantı bedelinin taksitli olmasını talep eden müşterilere abone bağlantı bedeli kredi kartına en az 3 taksit olarak yapılabilecek. Dağıtım şirketi taksit sayısında da artış yapabilecekler. 
Abone güvence bedelinin taksitli olmasını isteyen müşterilere ise güvence bedeli vade farksız en az 6 eşit taksit halinde gerçekleştirilebilecek. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 65 yaş üstü tüketiciler, hayati risk taşıyacak şekilde sürekli cihaza bağlı şekilde yaşayan bireylerin ikamet ettikleri adreslerdeki tüketiciler, şehit aileleri ve muharip/malul gazi tüketicilerin bir aboneliğe ait faturalarının yıl içerisinde en az 3 dönem ödenmemesi durumunda gaz arzında durdurma işlemi yapılabilecek. 

Bu tüketiciler ödenmemiş faturaları için taksitledirme talep edebilecekler. Taksitlendirme durumunda dağıtım şirketi tarafından taksitlendirme süresi dört ay olacak şekilde yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön