29 / 03 / 2024

Taşınmaz satış kazancı istisnasına yeni düzenleme!

Taşınmaz satış kazancı istisnasına yeni düzenleme!

Geçtiğimiz günlerde kabul edilen Torba Tasarı'da bir çok vergi düzenlemesi bulunuyor. Torba Tasarı'da taşınmaz satış kazancı istisnasına yeni düzenleme getiriliyor. 



Dünya Gazetesi yazarlarından Recep Bıyık bugünkü köşesinde çok sayıda vergi düzenlemesini barındıran Torba Tasarı'yı kaleme aldı. İşte, Recep Bıyık'ın yazısı...

 

Bir süredir TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve çok sayıda vergi düzenlemesini de içeren torba tasarı geçtiğimiz Salı günü kabul edilerek yasalaştı. Aralık ayı içinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlandığında yasama süreci tamamlanacak. 

 

Kanunla yapılan çok sayıda düzenlemeden bazıları yayımı tarihi itibariyle yürürlüğe girecek. Hem yayım tarihi itibariyle yürürlüğe girecek düzenlemelere şimdiden hazır olmak, hem de ileride yürürlüğe girecek düzenlemelere uyum için hazırlıklara başlamak isteyenler için, düzenlemelerden seçtiğim bazılarının yürürlük tarihlerini özetlemek istedim.

 

Taşınmaz ve iştirak satış kazancı istisnası
Kurumların iki tam yıl süreyle aktiflerinde yer alan taşınmazların satışından doğan kazançlarına uygulanan istisnayı, kazancın %75’inden %50’sine indiren düzenleme kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girecek. Farklı görüşler ortaya çıkar mı bilmem ama kanunun yayımı tarihine kadar olan satışlarda eski oranın, yayımı sonrası satışlarda ise yeni oranın uygulanacağını düşünüyorum.

 


Geri Dön