19 / 04 / 2024

Vatandaşları dehşeti düşüren gelişme! Elektrik faturalarına zam yolda!

Vatandaşları dehşeti düşüren gelişme! Elektrik faturalarına zam yolda!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik piyasasındaki azami fiyat limitini yükseltti. Kararın elektrik faturalarına zam olarak yansıması bekleniyor.



Resmi Gazete'de elektrik piyasasındaki azami fiyatla ilgili yayımlanan karar vatandaşları şok etti.

Yayımlanan kara göre; azami fiyat limiti megavat saat başına 2 bin TL'den tam 4 bin TL'ye yükseltildi.

Bu karar, vatandaşlarda elektrik faturalarının olumsuz etkilenip etkilenmeyeceğine dair soru işaretleri bıraktı.

Üst limitlere yapılan zam nedeniyle sanayicilerle ticarethanelerin elektrik faturalarının daha da yükseleceği, şirketlerin artan bu maliyeti ürünlerine zam olarak yansıtacakları için birçok üründe yeni zam dalgası yaşanacağı iddia edildi. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) eski yönetim kurulu üyesi Olgun Sakarya, “Ekim ayı beklenmeden ağustosta yeni zamlı tarifeler açıklanırsa sürpriz olmaz. Ekim ayı beklenirse zam oranı daha da artacaktır” dedi.

Vatandaşları dehşeti düşüren gelişme! Elektrik faturalarına zam yolda!

TARIM SULAMA

EPDK aldığı ikinci bir kararla mesken ve tarımsal sulamada kullanılan elektriğin görece pahalı Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) limitini de mesken ve tarımsal sulama kullanıcıları için 7 milyon kWh/yıldan 100 milyon kWh’e çıkardı. Yeni kararla mesken ve tarımsal sulama kullanıcılarının SKTT üzerinden elektrik alma sınırı 7 milyon kwh’den 100 milyon kwh’e yükseltildi. Bu kararla büyük tarımsal sulama yapan kooperatiflerin daha yüksek fiyattan elektrik parası ödemelerine son verilmiş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön