29 / 03 / 2024

EPDK’den flaş karar! Elektrikte en erken 6 ay sonra indirim olacak!

EPDK’den flaş karar! Elektrikte en erken 6 ay sonra indirim olacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarındaki artışa karşı 6 aya kadar önlem alınmasını kararlaştırdı. EPDK’nin yaptığı toplantının ardından arz güvenliğinin sağlanması ve tüketiciye yönelik enerji maliyetlerinin düşürülmesi yönünde karar alındı.



EPDK, yapılan toplantının ardından yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, 8 Mart 2022’de 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun "Tarifeler ve Tüketicilerin Desteklenmesi" başlıklı maddesine ilave edilen hükümle birlikte dünyada enerji piyasalarında ortaya çıkan fiyat artışlarından tüketicilerin daha çok etkilenmemesi adında EPDK’nin önlem aldığı vurgulandı.

Türkiye’de rüzgâr, hidrolik, jeotermal, güneş, ithal kömür, yerli kömür ve doğal gaz gibi birbirinden farklı kaynaklar aracılığıyla üretilen aynı miktarda elektrik enerjisi için katlanılan maliyetlerin birbirinden farklı olduğu belirtildi.

Küresel piyasalardan dolayı doğal gaz ve kömür maliyetlerindeki artışların piyasada oluşan elektrik fiyatlarını da etkilediği kaydedilen açıklamada, maliyetleri daha ar artan kaynaklardan üretilen elektriğin satış bedelinin de artmasına neden olduğu kaydedildi.

EPDK’den flaş karar! Elektrikte en erken 6 ay sonra indirim olacak!

EPDK, maliyet varlıklarının birbirine yakın seyrettiğini anımsatarak, elektrik piyasasında herhangi bir probleme neden olmadığını, üretim kaynak maliyeti farklılıklarında meydana gelen artışların serbest piyasa fiyatlarında makulün üstünde artışların getirdiğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön