20 / 04 / 2024

enerji tasarrufu yatırımı yapana devlet teşviği

enerji tasarrufu yatırımı yapana devlet teşviği

Öncelikli yatırımlara verilen devlet yardımlarının sınırları genişledi. Okul öncesi eğitime destek veren özel sektöre de artık devlet yardımı verilecek. Ayrıca enerji tasarrufu yapan yatırımcılar da destek kapsamına alındı...

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Seyfettin Sağlam, Bora Çermikli ve Mehmet Necar Tur ortaklığında kuruldu.

Sonay Yatırım İnşaat Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Sonay Yatırım İnşaat Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Sonay Yatırım İnşaat Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Beşiktaş'ta yapıldı.

Mellece Turizm Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Mellece Turizm Enerji Yatırım Anonim Şirketi Arnavutköy'de 9 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Dönmez, Hüseyin Yarar ve Özcan Belen ortaklığında kuruldu.

Many Points Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Many Points Enerji Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de Osman Ataman, Muharrem Faik Öztunç ve Murat Başaran ortaklığında kuruldu.

Mükyen Gayrimenkul Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Mükyen Gayrimenkul Enerji Yatırım Anonim Şirketi BM Gold Kuyumculuk İnşaat Yatırım Anonim Şirketi tarafından Maltepe'de kuruldu.

Vera Petrol Ve Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Vera Petrol Ve Enerji Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar'da Yusuf Uçar ve Akif İshakoğlu ortaklığında kuruldu.

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda (Zeın Eddın) M. Abed A. Hawwarın, Ayet Haliloğlu, M. (M. Jawad) Hamza Shahın ve N. (Moh'd Sharıf Sha'lan Abı Sırıeh ortaklığında kuruldu.

Ntb Turizm Yatırım Tarım Enerji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ntb Turizm Yatırım Tarım Enerji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  100  bin bin TL sermaye bedeli ile Nazmi Yiğit tarafından kuruldu.

Dyem Danışmanlık Enerji Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Dyem Danışmanlık Enerji Yatırım Limited  Şirketi Beyoğlu’nda  50 bin TL sermaye bedeli ile Dilara Solmaz, Murat Solmaz tarafından kuruldu.

İkonia Yatırım Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İkonia Yatırım Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar’da 100 bin TL sermaye bedeli  ile Cem Niyazi    Durmuş tarafından kuruldu.

Zk Gayrimenkul Ve Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Zk Gayrimenkul Ve Enerji Yatırım Anonim Şirketi Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Kutanoğlu tarafından kuruldu.

enerji tasarrufu yatırımı yapana devlet teşviği Haberi

enerji tasarrufu yatırımı yapana devlet teşviği


Yatırımcılara verilen teşviklerin sınırları genişliyor. Yeni düzenlemeyle anaokulu ve enerji tasarrufu yatırımları da destek kapsamına alındı.


Öncelikli yatırımlara verilen devlet yardımlarının sınırları genişledi. Okul öncesi eğitime destek veren özel sektöre de artık devlet yardımı verilecek. Ayrıca enerji tasarrufu yapan yatırımcılar da destek kapsamına alındı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında 'Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karada Değişiklik Yapılmasına Dair Karar' yayımlandı. Alınan kararla devlet desteği alan yatırımlara yenileri eklenmiş oldu. Destek verilen yeni yatırımlar arasında okul öncesi eğitim ve enerji tasarrufu yatırımları dikkat çekti. 


YATIRIMA BAŞLAMA TARİHİ UZADI


Karara göre, yatırıma başlama tarihi de bir yıl uzatıldı, 31 Aralık son gün oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yaptığı açıklamada, bazı yatırım konularının 'öncelikli yatırımlar' kapsamına alındığını, böylece söz konusu yatırımların yerine bakılmaksızın 5. bölgede geçerli...