27 / 04 / 2024

Enerji Terminali Projesi

Enerji Terminali Projesi

Avrupa'nın en büyük enerji şirketlerinden E.ON'un Üst Yöneticisi Johannes Teyssen, Anadolu Ajansı (AA) Enerji Terminali'nin, sektöre ilişkin doğru bilgi akışını sağlayacağını belirterek, projeyi desteklediklerini söyledi.

AA'nın Enerji Terminali Projesi'ne övgü geldi!

Kuzey Ren - Vestfalya Eyaleti Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gessner, "Anadolu Ajansının Enerji Terminali Projesi, Türkiye'den ihtiyaç duyduğumuz iyi ve deneyimli bilgiye ulaşmamızı kolaylaştıracak" dedi.

Enka İnşaat'ın Hamburg'taki projesinde son durum ne?

Enka İnşaat, Waerme Hamburg GmbH, Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesi kapsamında ilk çalışmalarla toplam proje büyüklüğünü 341 milyon Euro'ya ulaştırdı. 

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Kanal İstanbul, dünyanın ilk ‘Enerji Kanalı’ olabilir!

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak kabul edilen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için geri sayım sürüyor. Enerji uzmanlarına göre kanal dünyanın ilk Enerji Kanalı projesi olabilir.

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Bitlis Hizan'da acele kamulaştırma yapılacak!

Maliye Bakanlığı tarafından Hizan Hidroelektrik Enerji Santrali projesi için itlis'in Hizan İlçesi'ndeki bazı alanlarda acele kamulaştırma yapılacak..

Kastamonu Taşköprü Otobüs Terminali ihaleye çıkıyor!

Kastamonu Taşköprü Belediyesi tarafından inşa edilecek otobüs terminali projesi ihaleye çıkıyor. Projenin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

İzmir Foça Biyogaz Enerji Santrali halk toplantısı 1 Eylül'de!

Maba Temiz Enerji tarafından, İzmir Foça'da Foça Biyogaz Enerji Santrali projesi için 1 Eylül günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Konya Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali halk toplantısı 2 Ağustos'ta!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından, Konya Çumra'da Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali projesi için 2 Ağustos günü saat 10:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Düzce Belediye Terminali açılışa gün sayıyor!

Düzce Belediye Terminali projesi sona doğru yaklaşıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından terminal alanının asfaltlanmasına başlandı. Terminal içinde 17 bin 665 metrekarelik asfalt alanı bulunuyor.

Alanya GES projesi onaylandı!

Alanya Belediyesi'nin hayata geçireceği Güneş Enerji Santrali Projesi (GES), Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi.

Ardahan Damal Belediyesi Otobüs Terminali projesi kamuoyuyla paylaşıldı!

Belediye Başkanı Ergin Önal yaptığı açıklamada iki yıldır başında bulunduğu Damal Belediyesi aracılığı ile bir çok hizmeti gerçekleştirdiklerini belirterek, süre ve ömür yeterse yapmayı düşündüğü projelerin 3 boyutlarını kamuoyu ile paylaştı.

Sabri Ülker Çevre Ödülü sahibini buldu!

Yıldız Holding’in kurucusu Sabri Ülker adına TURMEPA işbirliği ile düzenlenen Sabri Ülker Çevre Ödülü’nün üçüncüsü Hydromx Enerji Tasarruf Projesi’ne verildi. Proje enerji tüketimi konusunda yüzde 35 tasarruf sağlıyor.

Bornova Enerji İletim Hatları projesi için acele kamulaştırma!

380 kV Bornova 380 GIS İrtibatları Enerji İletim Hatları projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Terminali Projesi Haberi

Enerji Terminali Projesi

Teyssen, Enerjisa ile ortaklıklarının birinci yıl dönümü nedeniyle E.ON’un Almanya’daki tesislerine düzenlenen basın gezisinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, "E.ON olarak liberal ve açık enerji pazarlarını destekliyoruz" dedi. 


Bu tür pazarların da ancak doğru bilgiye adil ve şeffaf ulaşım sayesinde yaratılabileceğini ifade eden Teyssen, pazardaki şirketlere ve müşterilere doğru ve şeffaf bilgiyi ulaştıracak her türlü formata olumlu baktıklarını belirtti.


Teyssen, bunu yapacak medya kuruluşunun güvenilir ve kaliteli olması gerektiğinin altını çizdi. Teyssen, şöyle konuştu:


"Elbette ki biz, Türkiye'de Enerjisa olarak yer alıyoruz. Zaten Sabancı gibi yeterli bilgiyi bize ulaştıran bir ortağımız var. Ama herkes bizim kadar şanslı değil, böyle ortakları yok ve bilgiye ulaşımları kolay değil. Ancak biz onlarla da iş yapmak istiyoruz. Dolayısıyla AA'nın projesi, enerji sektörüne olumlu etki...