26 / 04 / 2024

Enerji yönetimi nedir

Enerji yönetimi nedir

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''Sitelerde Enerji Yönetimi'' konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Enerji yönetimi nedir?

Enerji kaynaklarının ve enerjinin verimli kullanılmasını sağlamak üzere yürütülen eğitim, etüt, ölçüm, izleme, planlama ve uygulama faaliyetleri nelerdir? Enerji yönetimi nedir? İşte enerji yönetimi uygulamaları...

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında enerjinin rolü her geçen gün katlanarak artarken "Enerji Yoksulluğu" Avrupa'yı kıskacına aldı! Günümüzde enerji tüketiminin büyüme hızına yakın bir oranda arttığını görüyoruz. Peki, "Enerji yoksulluğu" kavramı ne ifade ediyor? Enerji yoksulluğu nedir? İşte ayrı

Pr Enerji Proje Yönetimi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pr Enerji Proje Yönetimi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Orhan Demir tarafından kuruldu.

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Profesyonel bina site yönetimi nedir?

Profesyonel bina site yönetimi nedir? İşte Profesyonel Yönetici Kat Mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan'ın Capital'de yer alan site yönetimiyle ilgili o yazısı...

Teamtac Mühendislik Ve Enerji Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Teamtac Mühendislik Ve Enerji Yönetimi Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Celalettin Bozdoğan tarafından kuruldu.

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Başal ve Necdet Ergün ortaklığında kuruldu.

Akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak!

Akıllı Şehirler Eylem Planı kapsamında yapı güvenliğinden acil duruma, enerji ve atık yönetiminden havalandırma sistemine kadar birçok uygulamanın yer alacağı akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak...

Enerji Kimlik Belgesi nedir?

Enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini sağlamak amacıyoa çıkarılan enerji kimlik belgesi 2020 yılı itibariyle zorunlu hale geldi. Peki, Enerji Kimlik Kartı nedir?

Mülk yönetimi nedir?

Bir gayrimenkulün, emlak müdürü tarafından mülk sahibinden ücret karşılığı devrealınarak mülk sahibi yerine yönetilmesine mülk yönetimi denilir. Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "mülk yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

4K Entegre Tesis Yönetimi Enerji Danışmanlık ve Ölçüm Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

4K Entegre Tesis Yönetimi Enerji Danışmanlık ve Ölçüm Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Berna Öner ve Recep Çalışkan ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 20 Nisan'da Esenler, Oruçreis Mahallesi'nde kuruldu.

Gaziantep Büyükşehir'den Binalarda Enerji Yönetimi eğitimi!

Çalışanların eğitimine büyük önem veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda daire başkanlıklarından katılan personellere “Binalarda Enerji Yönetimi” eğitimi verdi.

Bina enerji performansı hesaplama yöntemi nedir?

Bir binanın enerji performansının belirlenmesi; Binanın m2 başına düşen yıllık enerji tüketiminin belirlenmesi, Bu değere göre CO2 salımının hesaplanması ile gerçekleşiyor. Peki, bina enerji performansı hesaplama yöntemi nedir?

Türkiye'deki Forum AVM'ler çevre yönetimi sertifikası alacak!

1 yıllık çalışma ile Türkiye'deki AVM'ler arasında Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası alan tek AVM olan Forum İstanbul AVM, son bir yılda yüzde 8.5 enerji tasarrufu sağladı.

Enerji yönetimi nedir Haberi

Enerji yönetimi nedir

Konut sitelerinin yönetiminde asıl amaç, sürdürülebilir sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırabilmektir. Bu amaca ulaşmak ancak yönetim becerisi ile mümkündür. Bu beceriye konu olan yönetimlerden birisi de enerjidir. Sitelerde sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırmanın önemli bir argümanı da düşük aidattır. Hizmeti kısmadan, o hizmeti üretmenin maliyetini düşürmek önemlidir, zaten tasarruf da hizmetten değil, o hizmetin maliyetlerinde yapılır.


Sitelerde tüm hizmetler üç girdi ile elde edilir;  

1) Enerji, 

2) Personel, 

3) Malzeme.


Enerji, bu temel üç girdinin maliyetinin yüzde 25 kadarını oluşturur. Diğer iki girdi üzerinden enerjinin siteye maliyeti düşürülebilir. Klasik tasarruf yöntemlerinin yanında, ek-ikiz görevle oluşturulacak enerji yönetim masaları üzerinden hem enerji tasarrufu, hem enerjinin doğru kullanımı, hem de enerjinin siteye maliyeti önce kontrol altına alınır, sonrasında düşürülür hatta etkin bir AR-GE ile...