28 / 03 / 2024

enflasyon oranı kira artışı

enflasyon oranı kira artışı

2015 Temmuz dönemine ait Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verileri, 3 Ağustos 2015 tarihinde TÜİK tarafından açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %5,62 arttı.

Kira enflasyon oranı 2014 Şubat!

Kiralarda yapılacak zamlar, ev sahiplerinin isteği doğrultusunda değil; TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranları baz alınarak yapılıyor. İşte kira enflasyon oranı 2014 Şubat hesaplamaları bu haberde...

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu yılın ilk enflasyon raporunda kira krizine de yer verildi. Peki kira sorunu nasıl çözülecek? Ev sahipleri ve kiracılar bu önerileri nasıl yorumladı? İşte ekonomist Barış Soydan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Şimdi sırada emekli maaş zammı var! Emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı her sene Temmuz ve Ocak aylarında olmak üzere senede 2 defa yapılırken, 6 aylık enflasyona göre belirlenmektedir. Şu ana kadar 5 aylık enflasyon rakamı açıklanırken, 3 Ocak 2024 günü açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranı ile emekli maaş zammı belirlenecek. İşte haberin detayları..

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten bütçe rakamlarına değinerek gerçek enflasyon rakamını açıkladı.

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

İTO Başkanı Avdagiç'ten kritik asgari ücret açıklaması: Hedeflenen enflasyon dikkate alınarak artırılmalı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin OVP’de hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirtti.

4 aylık enflasyon farkı resmen açıklandı! Memur ve emekli maaş artışı peş peşe hesaplandı! İşte 2024 zamlı maaşlar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı enflasyon oranını açıkladı. Bu kapsamda memur ve emekli maaş artışları için 4 aylık fark belli oldu. Peki, Memur, emekli maaş artışı ne kadar olacak?

İstanbul'da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş enflasyon oranını da geçti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da bir yılda konut fiyatlarının ortalama yüzde 68 arttığını ve 4 milyon 677 bin TL'ye çıktığını belirtti. İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler de belli oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un enflasyon oranı yüzde 74,2 ile son altı ayın zirvesinde!

28 Mayıs seçimlerinden sonra vergilere ve akaryakıt fiyatlarına yapılan peş peşe zamlar enflasyonu derinden sarstı. Buna göre enflasyon İstanbul’da aylık bazda yüzde 8,80, yıllık bazda ise yüzde 74,17 arttı. 

Enflasyon hesabı şaştı! Son 18 ayın en yüksek enflasyon oranı yaşanıyor!

Yıllık enflasyon hesabında 8 aydır devam eden düşüş trendi sona erdi. Yıllık enflasyon TÜİK verilerine göre yüzde 47,83’e yükseldi.

ABD'de enflasyon dip yaptı, kurlar şaşırttı! 1 dolar kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 14 Temmuz 2023!

ABD'deki enflasyon oranı Haziran ayında yüzde 3 olarak kaydedildi, bu değer son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Peki 14 Temmuz 2023 Cuma dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte dolar, euro, sterlin kuru...

SSK ve BAĞKUR emeklilerine zam şoku! Kök aylığı 7 bin 500 TL'den düşük olanlara zam yapılmayacak mı?

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam uygulanacak. Peki kök aylığınız 7 bin 500 TL'den düşük olanlara ne kadar zam yapılacak? 

Memur maaşlarına yapılan okkalı seyyanen zam TBMM'de! Yüzde 17,55+8 bin TL seyyanen zam!

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurun alacağı 6 aylık enflasyon oranı 17,55 olarak açıklandı. Bu kapsamda milyonlarca memurun beklediği zam Meclise sunuldu. İşte detaylar...

enflasyon oranı kira artışı Haberi

enflasyon oranı kira artışı

Üretici fiyat endeksi Temmuz 2015!

Her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranlarından olan Üretici fiyat endeksi verileri kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. 


2015 Temmuz dönemine ait Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verileri, 3 Ağustos  2015 tarihinde TÜİK tarafından açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık  %5,62 arttı.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Temmuz 2015


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,32 düştü

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,32 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,15 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,62 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %6,43 artış gösterdi.



Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %1,38 düşüş, imalat sanayi sektöründe %0,33 düşüş, elektrik ve...