24 / 04 / 2024

enflasyon zam

enflasyon zam

TCMB, mayıs ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. Buna göre; yıl sonu enflasyon beklentisi 57,92'e yükseldi. Enflasyon beklentisi, bir önceki dönemde 46,44 seviyesindeydi. Enflasyondaki yükseliş emekli ikramiyesi ve memur maaşlarına da yansıyacak.

Şubat 2024 enflasyon rakamları açıklandı, hesap kitap yapıldı! Emekliye işte tam bu kadar zam cepte!

Şubat 2024 enflasyon rakamları bu sabah TÜİK tarafından açıklandı, merakla beklenen rakamların açıklanmasından sonra hesap kitap yapıldı. Peki emeklilerin iki aylık zam oranı kaç oldu?

5 aylık enflasyon rakamı resmen belli oldu! Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak? İşte yeni zam tablosu!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Kasım ayı enflasyon rakamları belli oldu. 5 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından gözler emekli ve memur maaşların çevrildi. Peki Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Memur maaşı zam oranı yüzde kaç olacak? 2023 temmuz zammı maaş hesabı!

Yılda iki kere 6 aylık periyotlarla enflasyon oranına göre zam alan memur ve memur emeklisinin zam oranlarında iki aylık veri belli oldu. Buna göre memur maaş zammı yüzde kaç olarak gerçekleşecek? 2023 temmuz ayı maaş zam oranı ne olacak?

Emeklilere çifte bayram yaşayacak! Nisan ayını bekleyin! Emekli ve memura ek zam yapılacak mı? İşte detaylar!

Memur ve emekli maaşına yapılan 2023 yılı zamları yaşanan yüksek enflasyon karşısında tükendi. Milyonlarca emekli ve memurun aklında aynı soru “Emekli ve memura ek zam yapılacak mı?” İşte detaylar!

Ocak enflasyon rakamları geldi! Emekli ve memurlara Temmuz ayında ne kadar zam alacak? İşte emekliler…

Emekli memurların gündemi Temmuz zammı ile dolu. Milyonlarca kişi ne kadar zam alacaklarını bilmek istiyor. İşte detaylar!

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği müjde! Yeni ara zam rakamları ortaya çıktı!

Memur ve emeklilerin beklediği ara zam haberi gelmeye başladı. Ocak ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte yeni ara zam rakamlarıyla ilgili ilk detaylar da ortaya seriliyor. İşte detaylar!

Emekli maaşı zammında enflasyon farkı! İşte yeni maaşlar!

Emekli ve memurların yeni zam oranları yüzleri güldürdü. Enflasyon rakamına refah payı düzenlemesi yapılması ile yeni maaş zam oranları belli oldu. İşte detaylar!

Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibini ve kriacıyı ilgilendiren kira artış oranı enflasyon oranlarıyla beraber belli oluyor. Şubat 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılara şok! Kiraya ne kadar zam gelecek?

Bir ilimizle ilgili flaş bir zam haberi geldi! Hemen markete ya da bakkala koşup satın alın

Enflasyon ve maliyetlerdeki artış nedeniyle ürünlere zam gelmeye devam ediyor. Bir ilimizde de önemli bir ürüne zam haberi geldi.

TÜİK enflasyonu yüzde 66 açıkladı! Personelin yemeğine Yüzde 100 zam yaptı

Açıkladığı verilerle tartışmaların merkezine oturan  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), senelik enflasyon oranını yüzde 64, 27 olarak belirtmişti. TÜİK, çalışanların yemek ücretlerine yüzde 100'ü aşan seviyelerde zam yapma kararı aldı.

Memurları havalara uçuracak zam! En az 16 bin 308 TL hesabınızda!

Kamuda çalışan memurların maaşlarına yapılan yüzde 30 zam yüksek enflasyon ile kıyaslandığında tartışmalara neden oldu. Bazı kurumlar ise bu habere bağımsız olarak memurlarına ilave zam yapmaya başladı. İşte detaylar!

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Yeni senenin ilk günlerinde açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından memur zamları önce yüzde 25 ardından da 5 puanlık ilave ile yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Ancak yeni gelen bir habere göre, kamuda yönetici olarak çalışanlara ek zam yapılacak. Buna gö

enflasyon zam Haberi

enflasyon zam

TCMB verilerine göre; piyasa katılımcılarının yıl sonu dolar beklentisi 17,57 liraya çıktı. Yıl sonu dolar beklentisi, bir önceki anket döneminde ise 16,85 lira seviyesindeydi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi de 18,47 TL oldu. 

Döviz kurları geçtiğimiz haftayı 15,90 TL’den kapattı. Euro ise haftayı 16,79 TL seviyesinden tamamladı. Dolar 23 Mayıs Pazartesi 15,93, euro ise 17,03 liraya yükseldi.. Döviz kurundaki yükselişler enflasyonu da yükseltiyor. Enflasyon rakamlarına göre emekli ikramiyeleri, memur maaşları ve asgari ücrete ek zam konusu gündeme geldi.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklilerinin zam hesabı ise daha farklı yapılıyor. Memurlara ve memur emeklilerine ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 7 zam ile bu yılın ilk yarısındaki enflasyonun yüzde 7.5'i aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Yani memur ve...