25 / 04 / 2024

Enflasyonla Mücadele Programı 2018

Enflasyonla Mücadele Programı 2018

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak tarafından açıklanana Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na gayrimenkul sektörünün dev isimlerden destek geldi....

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Merkez Bankası son raporunda, enflasyonla mücadele kapmasında kira fiyatlarının düşürülmesi için konut arzının artılacağını açıkladı. Bu durumla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı henüz kesinleşmezken, asgari ücreti aşan kiraların ne zaman dengeleneceği merakla bekleniyor.

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Konut fiyatları düşecek mi? Kirada yüzde 25 sınır kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sinyali verdi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide hayata geçirilen adımlar, enflasyonla mücadele ve konut kiraları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! Hazır beton fiyatlarında indirim uygulanacak...

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), enflasyonla mücadele kapsamında hazır beton satış rakamında yüzde 5 oranında indirim uygulayacağını açıkladı. İşte haberin merak edilen detayları...

Cumhuriyet'in 100. yılına özel başlatılan indirim furyasına otellerde dahil oldu! TÜROB resmen açıkladı, indirim geliyor

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, otellerin Cumhuriyet'in 100. yılında enflasyonla mücadele kampanyası kapsamında indirime gideceğini ilan etti.

Beko'dan seçili ürünlerde enflasyonla mücadelede dev kampanya!

Beko, ekim ayına özel enflasyon ile mücadele kampanyası başlattı. Çeşitli Beko ürünlerinde indirim fırsatı sunan markada 983630 EI No Frost Buzdolabı cazip kampanya fırsatı ile müşterilerine sunuluyor. İşte ürünün kampanya detayları...

Kamuya memur alımı! Bakan duyurdu

Ticaret Bakanı Bolat, enflasyonla mücadele için var olan kadroya yeni elemanların katılacağını duyurdu. ÖSYM aracılığıyla 1.500 memur alımı yapılacağını belirten Bolat, bu elemanların piyasada denetimle görevlendirileceğini ifade etti.

7 bin 500 TL emekli maaşı alanlara ne kadar zam gelecek? Emekli maaş zammında son dakika! İşte o kritik hesap! 

Enflasyonla mücadele kapsamında emekli zammı için yeniden düğmeye basıldı. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte tek tek verilen yeni emekli maaş rakamları...

Bakan Bolat'ın çağırısı üzerine marketler harekete geçti! Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında marketlere yönelik indirim çağrısı sonrası marketler harekete geçti. Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor...

Enflasyonla Mücadele Programı 2018 Haberi

Enflasyonla Mücadele Programı 2018

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 9 Ekim 2018 Salı günü, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı açıkladı.

Son dönemde kurda meydana gelen spekülatif artışlar sonucu fiyatlamalarda yaşanan yukarı yönlü gidiş, yüksek enflasyona neden oldu. Gelinen durum, sadece kamu kurumları ya da bakanlıkların mücadelesinin ötesinde, Enflasyonla Topyekun Mücadele ihtiyacını doğurdu. 

Program, Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde başarıya ulaşması için kamu öncülüğünde başlatıldı. Programa özel sektörün de destek vermesi bekleniyor.

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na katkı sağlamak isteyen tüm firmalardan beklenti, ürün ve hizmetlerde yıl sonuna kadar yüzde 10 asgari indirim taahhüdü vermeleri. Programa gayrimenkul sektörünün dev isimlerinden destek geldi. 

Eroğlu Holding, Sur Yapı, Sinpaş GYO ve Torunlar GYO tarafından desteklenen programa ilerleyen dönemlerde verilen desteğin artması bekleniyor. 

1- Eroğlu indirim oranını yüzde...