24 / 04 / 2024

enflayson zam

enflayson zam

Milyonlarca memur, 2023 zammını merakla bekliyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından maaş zammıyla ilgili yapılan açıklama memur maaşlarına refah payı şeklinde değerlendirildi. Peki memur Ocak zammı ne kadar olacak? Memur maaşı kaç TL'ye yükselecek? İşte ayrıntılar...

Memur maaş zammında kritik rakamlar! Ocak 2023 memur zammı kaç lira olacak? Hemen bakın!

Memur zammı için milyonlarca kamu çalışanı Ocak 2023'te gelecek zam oranına odaklandı. Peki Ocak 2023 memur zammı ne kadar olacak? Memur maaşı kaç lira olacak? Memur maaşına ne kadar zam gelecek? İşte memur maaşına ilişkin son dakika ayrıntılar...

Milyonlarca memura zam müjdesi! Cepteki rakam belli oldu! 2023 memur maaş zammı ne kadar olacak? 

Memur enflasyon farkının kaç olacağı son zamanlarda en çok araştırılan ve merak edilen konuların başında yer alıyor. Memurlara enflasyon farkında yüzde 3,5 resmen cepte. Peki 2023 memur maaş zammı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

İzmir'de doğalgaza zam geliyor!

Yeni bütçe çalışmalarına bakılırsa yeni dönemde bir zam dalgasının gelmesi muhtemel. İlk zam da İzmir'in doğalgazına geldi. Tarife düzenlemesi sonucunda 1 Ekim'den itibaren fiyatların yüzde 2-8 arasında artması bekleniyor.

Ev sahibi ne zaman zam yapabilir?

Ev sahibinin yasal hakları arasında kiracıya yıllık olarak belli bir oranda zam yapma hakkı bulunuyor. Bu oran her ayın 3'ünde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, ev sahibi ne zaman zam yapabilir?

Elektrik ve doğalgaza zam kapıda!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kurun önemli bir tehdit edici unsur olduğunu belirterek, 29 Eylül Pazartesi akşamına kadar vakitlerinin olduğunu söyledi. Eğer bir zam kararı alınacaksa 30 Eylül itibariyle alınmak zorunda.

Elektrik ve gazda zam ne zaman olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dolardaki yükselmeden dolayı elektrik ve doğalgaz fiyatlarında zam yapılacağı sinyali verdi.Elektrik ve gazda zam ne zaman olacak?

İZSU 1 Temmuz'dan itibaren suya yüzde 10 zam yaptı!

İZSU, 1 Temmuz'dan itibaren suya yüzde 10 zam yaptı. Ancak faturaları 30 günlük dönemde okumadı. Böylece su tüketimi 20 metreküpü geçen vatandaşın faturası katlamalı tarifeye girdi.

Adana’da toplu taşımaya yüzde 35.7 zam!

ADANA’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 35.7’ye varan oranda zam yapıldı. Belediye otobüsleri 1.40 liradan 1.90 liraya, dolmuş ücretleri 1.75 liradan 2.25 liraya, özel halk otobüsleri 1.60 liradan 2 liraya yükseldi...

Kira zam oranı 2014 nasıl belirlenecek?

Konutlarda kira artış hesaplaması, Borçlar Kanunu madde 344 gereğince dönemin Üretici Fiyat Endeksi oranları ile yapılıyor. Peki, kira zam oranı 2014 nasıl belirlenecek? İşte kira artış hesapları..

Eylül ayında kiracıya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Meskenlerde kiracıya yapılacak zamlar, Borçlar Kanunu ile ÜFE oranlarına bağlanmış olup; işyeri kiralamalarında 2020 yılına kadar böyle bir sınırlama bulunmuyor. Peki, Eylül ayında kiracıya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Elektriğe zam mı geliyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte geldiği Kayseri’de, elektriğe zam yapılacağı yönündeki haberleri değerlendirdi.

İstanbul'da okul servis ücretlerine zam!

İstanbul'da okul servis ücretlerine yaklaşık yüzde 8 oranında zam yapıldı. Zamla birlikte en yakın mesafe 151 TL, en uzak mesafe (23-25 km) 370 TL oldu.

Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

Kira zamları, taşınmaz mal sahibi tarafından kiracısına belli bir oranda yapılıyor. Peki mesken kirasına ne kadar zam yapılır? İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır? Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında, yenilenen kira döneminde kiracıya nasıl zam yapılması gerektiği, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre, işyeri kirasına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira zam hesapları..

Ev kirasına ne kadar zam yapılır?

Kiracı ve ev sahibi yasal haklar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Ev sahibi, kira döneminin yenilenmesi halinde kiraya zam yapabiliyor. Peki, ev kirasına ne kadar zam yapılır?

enflayson zam Haberi

enflayson zam

Milyonlarca memur, 2023 zammını merakla bekliyor. '2023 Ocak memur maaş zammı ne kadar olacak?' ve 'Memur maaşları kaç liraya yükselecek?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Memurlar hükümetten ve uzman isimlerden gelen zam açıklamalarını yakından takip ediyor. 

Son olarak Temmuz 2022'de memur zam oranı 41,69 şeklinde belirlenmiş, en düşük memur maaşı 3 bin 500 lira olmuştu. Temmuz'da memur maaşlarına uygulananan maaş zammının üzerinden 3 ay geçti. Temmuz ayı enflasyonu yüzde 2,37, Ağustos ayı enflasyonu yüzde 1,46, eylül enflasyonu ise yüzde 3.08 oldu. 

Peki memur Ocak zammı ne kadar olacak? Memur maaşı kaç TL'ye yükselecek? İşte ayrıntılar...

Eylül 2022'de enflasyon aylık bazda 3,08 artarken, senelik yüzde 83,45 olarak gerçekleşti. Verilerin açıklanmasıyla 3 aylık memur zammı ile ilgili hesaplamalar da yapılmaya başlandı. 

Habertürk'te yer alan...