19 / 04 / 2024

EPDK para cezaları

EPDK para cezaları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK), elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasasındaki bazı mevzuat ihlallerinde gelecek yıl uygulayacağı idari para cezaları yeniden değerleme oranı tutarında artırıldı.

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ön ödemeli konut ve devre tatillerle ilgili cezalar artırıldı!

Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezalarını artırdı. Bakanlık tarafından hazırlanan konuya ilişkin tebliğler, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Flaş iddia! Trafik cezalarında devrim gibi bir dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Hükümet vergi sisteminde modernleşmeyi masaya yatırırken, başta trafik olmak üzere, para cezalarının gelirle bağlantılı olmasını gündeme aldı. Bir diğer değişiklik de trafik cezalarında olması öngörülüyor. Bu kapsamda, sistemin baştan sona değişeceği iddia ediliyor.

Para cezaları geri ödeniyor! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Pandemi döneminde kesilen para cezaları ile ilgili son dakika haberi geldi. Kesilen tüm cezalar tek tek geri ödenecek.

Borcu olanlar dikkat: Borç yapılandırma ödemeleri için son gün!

Sigorta prim borçları ve yapılandırma kapsamındaki vergiler ile idari para cezalarına dair borçların ödenmesindeki uzatılan süre bugün sona eriyor.

Borcu olanlar elinizi çabuk tutun! Yüzde 90 indirim uygulanacak son günleri hemen değerlendirin...

Borç yapılandırmasının bozulmaması için sayılı günler kaldı. 31 Temmuz tarihine kadar peşin ödenmesi durumunda, hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim yapılacak. İşte detaylar...

2023 Trafik Cezaları Zamlandı mı? İşte Yeni Fiyat Listesi...

Trafik cezalarında son durum araç sahiplerini yakından ilgilerden konular arasındadır. 2023 itibariyle yapılan ekonomik düzenlemeler kapsamında trafik cezalarına da zam yapılmıştır. Kemer takmama, kırmızı ışıkta geçme ve daha birçok trafik kuralının ihlal edilmesinde para cezası ödenecektir. 

Pandemi döneminde ceza alanlara sevindirici haber! Cezalar 2000 TL şeklinde iade edilecek!

Koronavirüs salgını sürecinde maske takma mecburiyeti ve diğer pandemi kısıtlamalarına riayet etmeme durumunda verilen idari para cezaları konusunda kritik bir evreye giriliyor. En son açıklanan bilgilere bakılırsa, ceza kesilen vatandaşların hesaplarına bu cezaların bir bölümü geri aktarılacak.

O para cezalarını ödeyenlere müjde! Ödenen paralar geri alınacak!

Pandemi zamanında kesilen cezaların iadesi için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itirazların neticesi belli oldu. İşte detaylar!

AYM'den kritik karar! Pandemide kesilen para cezaları iade edilecek!

Anayasa Mahkemesi Covid-19 pandemi döneminde uygulanan idari para cezalarının geri ödenmesine karar verdi.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişme! Bu cezalara yüzde 25 indirim geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Tahsilat Genel Tebliği yayımlandı. Milyonlarca yurttaşı kapsayan trafik, otoyol, köprü geçiş gibi idari para cezalarının süresinde ödenmesi halinde yüzde 25 indirim uygulanacak.

İdari para cezalarında taksit dönemi başlıyor. Bu haberi okumadan ödeme yapmayın!

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre idari para cezalarının ödeme süresi içinde taksitlendirilmesi talep edilebilecek. Cezalarda zaman aşımı, 3 ile 7 yıl arasında belirlendi. Uygulama Haziran’da başlayacak.

EPDK para cezaları Haberi

EPDK para cezaları


EPDK'nın konuya ilişkin tebliğleri, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Kurul'un 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulayacağı idari para cezası tutarları, Maliye Bakanlığınca yüzde 10,11 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında artırıldı.


Kurul, Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılması ve Doğalgaz Piyasası Hakkında Kanunun 9. maddesi uyarınca yazılı ihtara rağmen mevzuata aykırı durumlarını devam ettirenlere 503 bin 46 lira ile 1 milyon 6 bin 95 lira, Petrol Piyasası Kanununun 19. maddesi uyarınca lisans almaksızın lisansa tabi faaliyetlerin yapılmasının da aralarında yer aldığı mevzuat ihlallerinde 227 lira ile 1 milyon 144 bin 373 lira, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 16. maddesi uyarınca lisanssız faaliyetler başta olmak üzere mevzuata aykırı durumlarda 164 lira...