19 / 04 / 2024

Ergene Havzası temizlenecek

Ergene Havzası temizlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Ergene Havzası'nın Trakya hatta Türkiye'nin önemli alanlarından birisi olduğunu, havzanın temizlenmesi sırasında çıkacak olan çamuru geri dönüşümde kullanılacağını söyledi.

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Tekirdağ Ergene'ye çok amaçlı salon inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi inşaatı tamamlanan Ergene Çok Amaçlı Salonu hizmete açtı.

Ergene Park Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ergene Park Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ercüment Akgül tarafından kuruldu. 

Ergene Belediyesi'nden 39 milyon TL'ye satılık 8 arsa!

Ergene Belediyesi, Velimeşe ve Yulaflı'daki 8 arsayı ihale ile satıyor. İhale 5 Nisan'da gerçekleşecek..

Ergene Velimeşe Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Ergene Velimeşe Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu’nda 5 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Hakkı Kağan Biter ve Gülbin Biter ortaklığında kuruldu. 

Ergene'de 500 kişilik spor salonu inşaatı sürüyor!

Ergene Belediyesi tarafından inşa edilen 500 kişilik spor salonunun inşaatında sona gelindi.

Tekirdağ Ergene'de 11.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Velimeşe Mahallesi'nde yer alan Kargir Fabrika, Lojmanlı İdari Bina Kazan ve Su Deposu Arıtma Tesisi Müştemilat ve Arsası vasıflı gayrimenkul 11 milyon 304 bin 646 TL bedel ile icradan satılıyor. 

Ergene Belediyesi'nden 37.9 milyon TL'ye satılık 8 gayrimenkul!

Ergene Belediyesi, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan 8 adet müstakil arsayı satıyor. İhale, 24 Ekim'de gerçekleşecek..

Şile Darlık-Kabakoz-İsaköy Havzası imar planı askıda!

İstanbul Şile ilçesi, 1/5000 ölçekli Darlık - Kabakoz - İsaköy Havzası 21 Nisan 2017 tasdik tarihli plan tadilatı 24 Temmuz'da askıdan indirilecek...

Tekirdağ Ergene'de 37.9 milyon TL'ye satılık 8 arsa!

Ergene Belediyesi, Velimeşe ve Yulaflı'da bulunan 8 arsasını ihale usulü ile satışa sunuyor. İhaleler 11 Temmuz'da yapılacak..

Ergene Belediyesi'nde 37,9 milyon TL'ye satılık 8 arsa!

Ergene Belediyesi kendisine ait 8 arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam değeri ise 34 milyon 919 bin 412,27 TL.

Ergene Belediyesi'nin en büyük geliri arsa satışlarından!

Ergene Belediyesi'nin Ak Partili üyesi Gündoğan, Ergene Belediyesi'nin gelirinin en büyük bölümünün OSB'deki arsa satışından el edildiğini ifade etti.

Tekirdağ Ergene'de 16.4 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Tekirdağ Ergene Belediyesi Velimeşe mevkinde yer alan 2 arsasını satıyor. Arsalar için ihale 18 Mayıs'ta düzenlenecek..

Ergene Havzası temizlenecek Haberi

Ergene Havzası temizlenecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ)'nde 'Ergene Havzasında Çamurların Yönetimi' konulu toplantı yapıldı. 


NKÜ konferans salonunda gerçekleşen toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Ergene Havzası'nın Trakya hatta Türkiye'nin önemli alanlarından birisi olduğunu, havzanın temizlenmesi sırasında çıkacak olan çamuru geri dönüşümde kullanılacağını söyledi. 


Ergene Havzası bölgesinde önemli miktarda yatırımların yapıldığına dikkat çeken Öztürk, "Atık su arıtma tesisleri bakımından çalışmalar yapılmaktadır. 


Atık su arıtma tesisleri bakımından ve atık suların bazı zararlarının derin deşarj ile uzaklaştırılması konusunda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Trakya bölgesi Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olmasının yanı sıra zirai potansiyel açısından da önemli bir yere sahiptir. Bölgenin yüzde 72,64'ü tarıma elverişlidir. Arıtma çamurları ve diğer atık suların arıtılması bu noktada çok önemlidir. 


Eğer arıtma çamurlarımızı ve diğer atıklarımızı doğru yönetemezsek bölgede tarımsal...