28 / 03 / 2024

ergenede arıtma çamurları

ergenede arıtma çamurları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Türkiye'deki arıtma çamurunun 6'da birinin Ergene Havzası'ndan çıktığını belirterek, "Yenilenebilir enerji kaynağında faydalanmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Arıtma çamurları, yenilenebilir enerji kaynağı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Arıtma çamurlarını bir biyokütle, yenilenebilir enerji kaynağı içerisine sokup kaynaktan faydalandırma ile ilgili bir çözüm yolu planlıyoruz" dedi.

Ergene'deki arıtma çamurları yenilenebilir enerji kaynağı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Türkiye'deki arıtma çamurunun 6'da birinin Ergene Havzası'ndan çıktığını belirterek, "Yenilenebilir enerji kaynağında faydalanmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arıtma çamurlarının geri kazanımı için çalışma başlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atıksu Arıtma Tesislerinde ortaya çıkan ve önemli çevre kirliliğine neden olan Arıtma Çamurlarının geri kazanımı ve bertarafı amacıyla yurt genelinde kapsamlı bir çalışma başlattı.

İzmir atıksu arıtma tesisinde arıtma çamurları güneş enerjisiyle kurutulacak!

İzmir (Cumhuriyet Ege Bürosu)Menderes'te bulunan Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık bin ton korbandioksitin atmosfere salınımını engelleyecek.

Çaycuma Atıksu Arıtma Tesisi'nde deneme çalışması yapılacak!

Zonguldak Çaycuma Atıksu Arıtma Tesisi 'nde yakın bir zamanda deneme çalışmasına başlanacak. Çaycuma Atıksu Arıtma Tesisi'nin verimli çalışabilmesi için kanalizasyon sistemine atıksu haricinde başkaca su karışmaması gerekiyor.

Kuzu Limanı'na sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacak mı?

Kuzu Limanı'na sintine depolama ve arıtma tesisinin yapılmasıyla ilgili Haziran sonu haberler çıkmıştı. Ancak başlatılan imza kampanyasıyla Çanakkale Valiliği de devreye girdi ve konuyu Bakanlığa iletti...

Kütahya arıtma tesisi Kasım ayında açılacak!

Çevre sorunlarını ile boğuşan Kütahya'nın turistik ilçesi Simav, inşaat çalışmaları hızla devam eden Biyolojik Arıtma Tesisi ile yakında hayat bulacak. Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, tesisi Kasım ayında hizmete açacaklarını söyledi.

Ak Gıda 8 milyonluk yeni arıtma tesisi kurdu!

Türkiye genelindeki 5 üretim tesisiyle en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olan Ak Gıda. Pamukova fabrikasında. 8 milyon lira yatırımla dünyanın en yeni teknolojili arıtma tesisini kurdu

Acıgöl Organize Sanayi bölgesindeki arıtma tesisi çalışmaları devam ediyor!

Nevşehir'in Sanayi anlamında gelişmesine en önemli katkıyı sağlayacak olan alanlardan biri olan Acıgöl Organize Sanayi bölgesinde arıtma tesisinin bir an önce faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğü bildirildi...

Acıgöl Organize Sanayi Bölgesinde arıtma tesisinin faaliyete geçmesi için çalışmalar hızlandı!

Nevşehir'in Sanayi anlamında gelişmesine en önemli katkıyı sağlayacak olan alanlardan biri olan Acıgöl Organize Sanayi bölgesinde arıtma tesisinin bir an önce faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğü bildirildi.

Ordu Atıksu Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı!

Ordu'dan Karadeniz'e kirli su akmayacak Avrupa Birliği (AB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu Atıksu Arıtma Tesisi açıldı...

Ordu atıksu arıtma tesisi açıldı!

Ordu'dan Karadeniz'e kirli su akmayacak Avrupa Birliği (AB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu Atıksu Arıtma Tesisi açıldı.

Gürsu yeşil çevre arıtma tesisi işletmesinin kapasite artırımı için ihale düzenlendi!

Gürsu'da kurulu bulunan S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletmesinin kapasite artırım için ihale sözleşmesi törenle imzalandı. Vali Münir Karaloğlu, "artık Bursamızda temiz çevre ve temiz deniz istiyoruz" dedi.

ergenede arıtma çamurları Haberi

ergenede arıtma çamurları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Arıtma çamurlarını biyokütlede, yenilenebilir enerji kaynağı içerisine sokup kaynaktan faydalandırma ile ilgili bir çözüm yolu planlıyoruz. Böyle bir formül geliştirdiğimiz zaman, özellikle çamurların bertarafında, atıkların bertarafında önemli bir merhaleyi de aşmış olacağız" dedi. 


Öztürk, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen "Ergene Havzası'nda Arıtma Çamurlarının Yönetimi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada. Ergene Havzası'nın Türkiye'nin ve Trakya Bölgesi'nin en önemli alanlarından biri olduğunu söyledi. 


Ergene Havzası'na önemli yatırımların yapıldığını belirten Öztürk, "Atık su artıma tesisleri bakımından ve atık suların bazılarının uzaklaştırılması, derin deşarjla uzaklaştırılması konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara ilaveten bölgemizde oluşacak arıtma çamurlarının yönetimi konusunda alınması gereken önlemleri de masaya yatıralım dedik" diye konuştu. Trakya Bölgesi'niıı, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olmasının...