19 / 04 / 2024

erken kapama bedeli yargıtay kararı

erken kapama bedeli yargıtay kararı

Yeni Tüketici Kanunu gereğince, tüketiciler vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabiliyor. Ancak erken kapama cezası yargıtay kararı 2014 gereğince, bankalar bazı kredilerde erken kapama ücreti talep edebiliyor...

Konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme istendiği zaman kalan vade 36 ayı geçmeyen durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar erken ödeme komisyonu bulunuyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredisi erken kapama cezası ne kadar?

2013 Kasım'dan itibaren ilgili kanun kapsamında konut kredisi borcunu vadesinden önce ödemek isteyen tüketiciden erken kapama cezası talep ediliyor. Peki konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Konut kredisini yenilemede avantajlı oran ne?

Kamu bankaları, diğer bankalardan daha yüksek faizle kredi almış vatandaşların kredilerini düşük faizden yenilemeleri hakkını da getirdi. Krediyi yenileme imkanı doğdu ancak bu kez eğer eski kredinizi erken kapatıp 0.99 ile yenilerseniz yüzde erken kapama cezası bulunuyor.

Konut kredisinde kapama tutarı nasıl belirlenir?

Konut kredisinin borcunuz devam ederken tapu üzerindeki ipoteği kredi anapara borcu ve erken ödeme cezası ile toplam kapama tutarını ödeyerek kaldırabilirsiniz.

Konutta tarihi kampanya hızlı başladı!

Konutta tarihi kampanya açıklandığı anda vatandaş soluğu satış ofisinde aldı. Ziyaretçi sayısı iki günde 10 bini aştı. Ev alıcıları borcunu erken kapama indirimine koştu

TOKİ erken kapama kampanyası 2017!

TOKİ erken kapama kampanyası için başvuru alımı 29 Eylül'e kadar devam ediyor. TOKİ, peşin ödemede yüzde 20 indirim uyguluyor...

5 soruda konut kredisi erken kapama cezası!

Konut kredisi kullanan kimi tüketiciler birkaç taksitini veya borcunun tamamını erken kapatmak isteyebiliyor. Peki, böyle bir durumda konut kredisi erken kapama cezası ödenir mi? İşte yanıtı..

Faturalarda açma kapama bedeli iadesine red!

Kamu Denetçiliği Kurumu, ödenmemiş faturalar nedeniyle suyu kesilen başvurucunun, kendisinden tahsil edilen "açma kapama" bedelinin iadesi talebini reddetti.

Yapı Kredi Koray GYO kredi kullanıyor!

Yapı Kredi Koray GYO, Vakıfbank İstanbul Levent Şubesi aracılığıyla %14,50 faizli ve erken kapama opsiyonlu, 16.700.000 TL tutarında spot kredi kullanacağını açıkladı.

Elektrik açma bedeli 2016!

2016 yılında uygulanacak elektrik kapama açma bedelleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklandı. Peki, elektrik açma bedeli 2016 ne kadar oldu? İşte yanıtı..

Doğalgaz sayaç açma kapama bedeli 2015!

Doğalgazın geç ödenmesi nedeni ile kapatılması ve yeniden açılması halinde açma kapama bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, doğalgaz sayaç açma kapama bedeli 2015 ne kadar?

Yapı Kredi Koray GYO kredi kullanacak!

Yapı Kredi Koray GYO, Akbank'tan %11,85 sabit faizli ve erken kapama opsiyonlu, 8.000.000 TL tutarında 1 yıl vadeli spot kredinin kullanacağını açıkladı.

Doğalgaz açma kapama bedeli ne kadar?

Doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerden tahsil edeceği doğalgaz bağlantı ve güvence bedelleri 2015 yılında değişti. Peki, doğalgaz bağlantı bedeli ne kadar oldu? Doğalgaz açma kapama bedeli ne kadar oldu?

erken kapama bedeli yargıtay kararı Haberi

erken kapama bedeli yargıtay kararı

Erken kapama cezası yargıtay kararı 2014!

Yeni Tüketici Kanunu gereğince, tüketiciler vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebiliyor. 


Bu hâllerde, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlü oluyor.


Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi hâlinde, sözleşmede yer verilmek suretiyle, bir ya da birden fazla ödemenin vadesinden önce yapılması durumunda, konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilebiliyor. Kanun gereğince, bu bedeli ödeyen tüketiciler bir dilekçe ile erken kapama ücretini geri alabiliyor.


Buna karşın, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin konut kredisi erken kapatma ücreti ile ilgili aldığı son karara göre bankalar artık bazı kredilerde erken kapama ücreti talep edebiliyor.


Aksi halde, değişken faizli kredilerde böyle...