29 / 03 / 2024

erken kapatma cezası iade iptali

erken kapatma cezası iade iptali

Yargıtay 13. Dairesinin aldığı karar neticesinde konut kredisi erken kapama cezası hakkında birtakım değişikliklere yer verildi. Peki buna göre artık erken kapama cezası iade edilmeyecek mi?

Konut kredisi erken kapatma cezası nasıl hesaplanır? Konut kredisi erken ödeme nasıl yapılır 2024?

Kullandığı konut kredisini planlanan vadeden önce kapatmak isteyen vatandaşlar konut kredisi erken kapatmanın ayrıntılarını ve ceza hesaplamasını merakla araştırıyor. İşte konut kredisi erken kapatma ile ilgili detaylar...

Bakan Bolat resmen açıkladı! Geçici kapatma cezası geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, denetimler hususunda Bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını ve cezaların ciddi manada artırılacağını ifade etti. Aynı zamanda, geçici kapatma cezasının da önerileceğini söyledi.

Konut kredisi kapatma cezası ne kadar?

Bankalardan konut kredisi borcunu yapılandırma ya da vadesinden önce kapatmak isteyen tüketici erken ödeme cezası ile karşılaşıyor. Pek konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Konut kredisi erken kapama cezası ne kadar?

2013 Kasım'dan itibaren ilgili kanun kapsamında konut kredisi borcunu vadesinden önce ödemek isteyen tüketiciden erken kapama cezası talep ediliyor. Peki konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Konut kredisini yenilemede avantajlı oran ne?

Kamu bankaları, diğer bankalardan daha yüksek faizle kredi almış vatandaşların kredilerini düşük faizden yenilemeleri hakkını da getirdi. Krediyi yenileme imkanı doğdu ancak bu kez eğer eski kredinizi erken kapatıp 0.99 ile yenilerseniz yüzde erken kapama cezası bulunuyor.

Konut kredisinde kapama tutarı nasıl belirlenir?

Konut kredisinin borcunuz devam ederken tapu üzerindeki ipoteği kredi anapara borcu ve erken ödeme cezası ile toplam kapama tutarını ödeyerek kaldırabilirsiniz.

TOKİ borç kapatma indirimi 2017!

TOKİ borç kapatma indirimi için başvurular 29 Eylül 2017 tarihine kadar yapılıyor. TOKİ borçlarını erken kapatmak isteyenler için yüzde 20 indirim sağlıyor...

TOKİ borcunu erken kapatma 2017 kampanyası!

TOKİ borcunu erken kapatma 2017 kampanyası kapsamında yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. 1 yıldan az taksiti kalan gayrimenkuller için kampanya geçerli değil...

5 soruda konut kredisi erken kapama cezası!

Konut kredisi kullanan kimi tüketiciler birkaç taksitini veya borcunun tamamını erken kapatmak isteyebiliyor. Peki, böyle bir durumda konut kredisi erken kapama cezası ödenir mi? İşte yanıtı..

Konut kredisi erken ödeme cezası 2017!

Konut kredisi geri ödemesi için tüketiciler adına bir ödeme planı oluşturuluyor. Ödemenin erken yapılması durumunda belli oranlarda ceza ödemesi yapılıyor. İşte konut kredisi erken ödeme cezası 2017..

Konut kredisi erken taksit ödeme cezası nedir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler ödeme planlarının haricinde ekstra ödeme yapmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisi erken taksit ödeme cezası nedir?

Konut kredisi erken ödeme cezası 2016!

Tüketicinin, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödemesi; erken ödeme oluyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası 2016 nedir?

Konut kredisi erken ödeme cezası yüzde kaç?

Tüketici, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası yüzde kaç?

erken kapatma cezası iade iptali Haberi

erken kapatma cezası iade iptali

Erken kapama cezası iade edilmeyecek mi?

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Hakları Kanunu gereğince, tüketici vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemeleri için erken kapama ücreti ödemek zorunda kalmıyordu.


Ancak Yargıtay 13. Dairesinin aldığı karar neticesinde bu konu hakkında birtakım değişikliklere yer verildi. Peki buna göre artık erken kapama cezası iade edilmeyecek mi?


YARGITAY 13. Hukuk Dairesi'nin konut kredisi erken kapatma ücreti ile ilgili son kararına göre, miktarı 112 milyar lirayı aşan kredilerin erken ödenmesi halinde, bankaların “erken kapama ücreti” almalarının hukuka aykırı olmadığı açıklandı.


"Yargıtay, sabit faiz oranlı konut kredilerinde borcun erken kapatılması halinde bankaların “erken kapama ücreti” almalarının hukuka aykırı olmadığına karar verdi. Yargıtay, banka aleyhine dava açıp 2 bin 16 liralık kredi erken kapama ücretini geri...