24 / 04 / 2024

erken kapatma ödeme yargıtay

erken kapatma ödeme yargıtay

Yeni Tüketici Kanunu gereğince, tüketiciler vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabiliyor. Ancak erken kapama cezası yargıtay kararı 2014 gereğince, bankalar bazı kredilerde erken kapama ücreti talep edebiliyor...

Konut kredisi erken kapatma cezası nasıl hesaplanır? Konut kredisi erken ödeme nasıl yapılır 2024?

Kullandığı konut kredisini planlanan vadeden önce kapatmak isteyen vatandaşlar konut kredisi erken kapatmanın ayrıntılarını ve ceza hesaplamasını merakla araştırıyor. İşte konut kredisi erken kapatma ile ilgili detaylar...

1 milyon emekli adayını ilgilendiren gelişme! Erken emeklilik 'prim' detayı

Emekli olmak için gün sayanlar dikkat. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Seçimleri öncesi esnafa erken emeklilik müjdesini paylaşmıştı. Buna göre, küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşürülecek ve SGK'lılarla dengelenecek. İşte tüm detaylar...

Asgari ücretliye erken bayram hediyesi! SGK 24.900 TL ödeme yapacak! Hemen ödemenizi alın!

Asgari ücretli vatandaşlar bayramı erken yaşayacak. Tek seferde 24.900 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyurdu! Emekli maaşları da erken yatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Yaşanan deprem felaketi nedeniyle 4A ve 4B kapsamındaki 2023/Şubat ödeme dönemi gelir/emekli aylıkları erken ödenecektir. Geçmiş Olsun Türkiye" mesajını yayımladı. Peki ödemeler hangi tarihlerde yapılacak? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO 2021'de erken ödeme indirimi yapacak mı?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı her sene projelerinden konut satın alanlar için indirim kampanyası yapıyor. Peki Emlak Konut GYO 2021'de erken ödeme indirimi yapacak mı?

TOKİ erken ödeme indirimi hesaplama 2021!

TOKİ'nin borcunu erken ödeyerek tapusuna kavuşmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için daha önce düzenlenen yüzde 20 indirim kampanyası Mayıs ayı sonunda gün sonra sona eriyor. İşte TOKİ erken ödeme indirimi hesaplama 2021...

Kredi kartı borcu olanlara, borç kapatma kredisi!

Birden çok bankaya ait kredi kartı olan ve borçları dağılan vatandaşlara Finansbank, TEB, Garanti, Akbank, borç kapatma kredisi imkanı sağlıyor. Bu kredi kolaylığı sayesinde vatandaşlar borçlarını isterse tek bir ödeme altında toplayabiliyor veya aylık ödeme ile borçlarını kapatabiliyor.

Konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme istendiği zaman kalan vade 36 ayı geçmeyen durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar erken ödeme komisyonu bulunuyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredisi kapatma cezası ne kadar?

Bankalardan konut kredisi borcunu yapılandırma ya da vadesinden önce kapatmak isteyen tüketici erken ödeme cezası ile karşılaşıyor. Pek konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Emlak Konut GYO erken ödeme kampanyası 2020 bugün sona eriyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Mart ayı başında açıkladığı erken ödeme kampanyası bugün sona eriyor. Emlak Konut GYO erken ödeme indirimi kampanyasında 57 proje bulunuyor.

Emlak Konut GYO erken ödeme kampanyası 2020 yarın sona eriyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Mart başında duyurduğu erken ödeme indirim kampanyası yarın sona eriyor. Erken ödeme indirimi kampanyasında 57 proje bulunuyor.

Emlak Konut GYO'dan borcunu erken ödeyene avantaj!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) erken ödeme kampanyasını Mart ayı itibariyle başlattı. Emlak Konut projeleri için borcun tamamının kapatılması halinde yüzde 20 oranında indirim yapılıyor. 

Berat Albayrak: 40 bin çiftçiye erken ödeme yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "TÜRKŞEKER, 40 bin çiftçiye verilmesi gereken avans ile küspe istihkak bedellerinin ödemesini erken yapacak." dedi.

erken kapatma ödeme yargıtay Haberi

erken kapatma ödeme yargıtay

Erken kapama cezası yargıtay kararı 2014!

Yeni Tüketici Kanunu gereğince, tüketiciler vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebiliyor. 


Bu hâllerde, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlü oluyor.


Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi hâlinde, sözleşmede yer verilmek suretiyle, bir ya da birden fazla ödemenin vadesinden önce yapılması durumunda, konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilebiliyor. Kanun gereğince, bu bedeli ödeyen tüketiciler bir dilekçe ile erken kapama ücretini geri alabiliyor.


Buna karşın, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin konut kredisi erken kapatma ücreti ile ilgili aldığı son karara göre bankalar artık bazı kredilerde erken kapama ücreti talep edebiliyor.


Aksi halde, değişken faizli kredilerde böyle...