26 / 04 / 2024

Ermeni mezarlığı imarı

Ermeni mezarlığı imarı

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

Melikgazi'de Kayapulu Mezarlığı'nın tescili imar planlarına işlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayapulu Mezarlığı'nın tescilli mezarlık alanlarının ve koruma sınırının belirlenerek plana işlendiğini belirtti…

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Şile mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kervansaray Mahallesi, ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Şile Kömürlük mezarlık alanına ilişkin imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kömürlük Mezarlık Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Beylikdüzü Yakuplu mezarlık alanı imar planı askıda!

İBB tarafından bugün askıya çıkarılan imar planı ile Beylükdüzü Yakuplu Mezarlığı ile 687 ada arasında kalan 7 metrelik yol mezarlık alanına alınacak..

Ankara Devlet Mezarlığı ve Orman Alanı imar planı askıda!

Ankara Yenimahalle ilçesi Gazi Mahallesi, 13479 ada 1 nolu parselin "Askeri Alanı (Devlet Mezarlığı)" ve "Orman Alanı" amaçlı hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Ankara Yenimahalle mezarlık alanı imar planı askıda!

Ankara Yenimahalle İlçesi, İvedik Mahallesi, 44669/ 20, 21, 22 nolu parsellerin “Özel Proje Alanı” kullanımından “Mezarlık Alanı” kullanımına dönüştürülmesine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Ayazağa yeni mezarlık alanı imar planı askıya çıktı!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Ayazağa Mahallesi, Mezarlık Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Ermeni mezarlığı imarı Haberi

Ermeni mezarlığı imarı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki gün başlayan haziran ayı toplantılarında bir ilk yaşandı. Daha önce komisyonlara havale edilmiş dosyalardan 53 tanesinin raporu hazırlanarak Meclis gündemine getirildi.

Raporlar, hem gruplar adına hem de üyeler adına bir itiraz gelmeden, komisyonlardan geldiği şekliyle meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Bütün raporların itirazsız oybirliğiyle kabul edilmiş olması, meclis toplantısını takip eden gazeteciler arasında da konu oldu ve “İBB Meclisi’nde tarihi bir olay yaşandı” değerlendirmesi gerçekleştirildi. 

Gazete Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, İBB Meclisi’nin oybirliğiyle kabul ettiği raporlardan biri, Sarıyer Çayırbaşı’nda bulunan, yaklaşık 5 bin metrekarelik mezarlık alanının imara açılmak istenmesiyle ilgiliydi. Arazinin sahibi konumundaki Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı, geçen yıl ağustos ayında İBB’ye başvuruda bulunarak, planlara mezarlık alanı olarak işlenmiş olan arazinin ticaret ve konut...