27 / 04 / 2024

Erzurum Uluslararası Kazı

Erzurum Uluslararası Kazı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Erzurum 'da düzenlenecek " Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu " ile Anadolu'nun tarihi mirasının dünyaya tanıtılması hedefleniyor.

Erzurum Büyükşehir'den 26.8 milyon TL'ye satılık 10 arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken'e bağlı Osmangazi Mahallesi ile Kazım Yurdalan Mahallesi'ndeki 10 arsayı ihale ile satıyor...

Erzurum Narman Şehitler Barajı'nın yüzde 89'u tamam!

Cihan İnşaat’ın yapımını üstlendiği, Erzurum’un Altın Gerdanlığı Narman Şehitler Barajının yapımı hızla devam ediyor. Söz konusu barajın dolusavak kazı işlerinin yüzde 89 oranında tamamlanmış olduğu belirtildi.

Palandöken Kazımyurdalan Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Erzurum'un Palandöken İlçesinin, Kazımyurdalan Mahallesi'nde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Erzurum kentsel dönüşümle büyük değişim yaşadı!

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenen, Uluslararası Kış Kentleri Sempozyumu’nda Erzurum’u anlattı.

Erzurum Kazım Karabekir Stadı'na sosyal tesis yapıldı!

Erzurum Kazım Karabekir Stadı’nın yanında bulunan iki sentetik çim saha için yeni soyunma odaları yaptı. GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Amatör futbol takımlarımız bu kış maçlarda bu tesis sayesinde rahatlayacak” dedi.

AKATED Uluslararası No Digİstanbul 2015 Konferansı 28-30 Eylül'de!

Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Uluslararası No Digİstanbul 2015 Konferansı tarafından 28-30 Eylül 2015 tarihleri arasında WOW İstanbul Convention Center’da düzenleniyor.

Erzurum'da Uluslararası Kazı ve Araştırma Sempozyumu düzenlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Erzurum 'da düzenlenecek " Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu " ile Anadolu'nun tarihi mirasının dünyaya tanıtılması hedefleniyor.

Renaissance Polat Erzurum kışa hazır!

Uluslararası kayak oteli Renaissance Polat Erzurum, kış sezonuna hazırlandı. Geçen sezon suni karlama sistemiyle kış boyunca kar yağdırılan otelde, bu yıl 4 kişilik liftler yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Güvenli Hizmet Ödülü'nün sahibi oldu!

İBB ve İETT işbirliğiyle 19 - 20 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Transist 2014 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyum ve Fuarı`nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi ‘Güvenli Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Akyurt Fuar Alanı'nda kazı ve dolgu çalışmaları sürüyor!

Akyurt Fuar Alanı olarak bilinen Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kazı ve dolgu çalışmaları artarak sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akyurt Fuar Alanı'nda kazıya 5 Kasım'da başlamıştı... İşte Akyurt Fuar Alanı'ndan bugünkü fotoğraflar.

Erzurum atlama kulelerinde çalışmalara başlandı!

Atlama kulelerinde çalışmalara başlandı. Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan atlama kulelerinin pistlerinin çöktüğü alanda hafriyat taşıma ve güçlendirme için fore kazık çakımına da başlandı.

Erzurum'da okul bahçeleri ağaçlandırılıyor!

Okullar Hayat Olsun Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı olarak faaliyet gösteren okulların ağaçlandırması kapsamında Erzurum Palandöken Kazım Yurdalan Orta okulu bahçesi ağaçlandırıldığı belirtiliyor...

Erzurum Güzelsu Köyü yerleşim alanı kazı çalışmaları başladı!

Erzurum Güzelsu Köyü'nün yeni yerleşim alanında önce Devlet Su İşleri ıslah çalışmalarını yaptı ve şimdi temel kazı çalışmaları başladı.

Erzurum Uluslararası Kazı Haberi

Erzurum Uluslararası Kazı

Erzurum Kültür ve Turizm il Müdürü Hasan Mazlumoğlu, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek sempozyuma, 300'ün üzerinde bildiri sunulduğunu söyledi. 



Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde yapılacak "Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumü'na Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda arkeolog katılacağını ifade etti. Sempozyumda üst düzey yetkililerin de yer alacağını vurgulayan Mazlumoğlu, "Biz bu sempozyumu bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Ülkenin potansiyelinin konuşulacağı bu program, Erzurum'un tanıtımı noktasında da önemli. Sempozyumda kültürel mirasımızı iyi anlatabilmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz" diye konuştu. 



Mazlumoğlu, yeraltı kaynakları, kültürel mirası açısından sempozyumun sadece Erzurum'u değil, bütün Türkiye'yi ilgilendirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Bu sempozyumda Türkiye'nin potansiyeli konuşulacak. Dolayısıyla da Türkiye'nin zenginliklerine ilişkin bugüne kadar yapılanlar ve yapılamayanlar konuşulacak....