19 / 04 / 2024

Esenboğa Havalimanına çevre ödülü

Esenboğa Havalimanına çevre ödülü

TAV Esenboğa, enerji verimliliği başta olmak üzere geliştirdiği çevre dostu uygulamalarla uluslararası The Green Organisation tarafından “en iyi”ler arasında gösterildi.

Beşiktaş Kulübü'nden İstanbul Havalimanı'na komşu 'Beşiktaş Gayrimenkul Projesi' geliyor!

Beşiktaş Kulübü başkan adayı Serdal Adalı kulübün borcunu İstanbul Havalimanı'na yakın mesafede yer alacak Beşiktaş Gayrimenkul Projesi ile kapatacaklarını açıkladı.

DHMİ Esenboğa Havalimanı hangar mahalli kiraya veriliyor! 

DHMİ Genel Müdürlüğü, Esenboğa Havalimanı 5 no.lu apron bölgesinde bulunan hangar mahallini, uçakların konaklaması ve depolama alanı şeklinde kullanılmak üzere kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Platin Gold & Deluxe Residence satışa çıktı! Yeni proje!

Platin Gold & Deluxe Residence, Platin Grup tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı'na komşu olacak şekilde yükseliyor. Platin Gold & Deluxe Residence'ta satışlar başladı. İşte Platin Gold & Deluxe Residence ile ilgili ayrıntılar...

Esenboğa Havalimanı'na 3. pist müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında yaklaşık olarak 298 milyon avro yatırım yapacaklarını dile getirerek, 2 etaplı şekilde yapılacak olan proje kapsamında Ankara Esenboğa Havalimanı'nın 3. pistinin 3. pistine kavuşacağını söyledi.

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Merakla beklenen Esenboğa Havalimanı ihalesini kim ne kadar teklifle kazandı?

Türkiye’nen en önemli havalimanlarından Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin geliştirilmesi ve 2025-2050 yıllarını kapsayan işletme hakkı için düzenlenen ihalenin kazananı belli oldu.

Murat Kurum'dan 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki gösterdi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki hangar kiraya verilecek!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki hangarı kiraya verecek.

Adil Karaismailoğlu: Havalimanı sayısını 56'ya yükselttik!

"Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü" dolayısıyla Hava Trafik Kontrol Merkezini, Yerli ve Milli ATC Eğitim Simülatörü ile Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye’nin hava ulaşımına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Atatürk Havalimanı’na dokunulmamalı!

Beklenen büyük Marmara depremiyle ilgili açıklama yapan Prof.Dr Yaltırak, “Acil durumlara karşı Atatürk Havalimanı’na dokunulmamalı. Helikopter ve uçakların ineceği pistler, tuvaletler, otoparklar, jeneratörler mevcut. Pistlerin asla ve asla elden çıkarılmaması gerekiyor” dedi

Mansur Yavaş’tan Esenboğa metrosu açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda konuşan Mansur Yavaş, Ankara'daki Esenboğa Havalimanı'na şehir merkezinden ulaşımı kolaylaştıracak metro projesi için önemli açıklamalar yaptı.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin denize kıyısı olacak!

Bakan Kurum, "Atatürk Havalimanı'nda tüm İstanbul'a hizmet edecek bir millet bahçesi yapma çalışmalarını sürdürüyoruz. Atatürk Havalimanı'na yapacağımız millet bahçesinin denize kıyısı olacak" dedi...

İstanbul Havalimanı'na 'Büyük Göç'ün yüzde 94'ü tamam!

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na "Büyük Göç"ün yüzde 94'ünün bu sabah saat 08.00 itibarıyla tamamlandığını açıkladı. 

Esenboğa Havalimanına çevre ödülü Haberi

Esenboğa Havalimanına çevre ödülü

TAV Esenboğa, enerji verimliliği başta olmak üzere geliştirdiği çevre dostu uygulamalarla uluslararası The Green Organisation tarafından “en iyi”ler arasında gösterildi. Karbon salımını ofsetleyen Esenboğa Havalimanı, dünyanın en çevreci 17 havalimanı arasına girmişti.


TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı’nın yolcu memnuniyetini yükseltirken çevreye etkilerini en aza indirmeye yönelik çalışmaları, Londra merkezli The Green Organisation tarafından ödüllendirildi. Esenboğa Havalimanı “inşa edilmiş çevre” kategorisinde gümüş ödülün sahibi oldu. 


TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer “TAV Havalimanları olarak çevre ve topluma saygılı, sürdürülebilir bir iş modelini benimsiyoruz. Yolcularımıza güvenli, konforlu ve hızlı bir seyahat deneyimi sunarken, faaliyetlerimizin çevreye olan etkilerini en aza indirmeyi hedefl iyoruz. Bu çalışmalarımızın İngiltere merkezli saygın çevre kuruluşlarından The Green Organisation tarafından ödüllendirilmesinden mutluluk duyuyoruz. Tüm paydaşlarımız için en yüksek...