25 / 04 / 2024

Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı nereden geçecek

Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı nereden geçecek

İstanbul'a rahat ve hızlı ulaşım imkanı sunmayı amaçlayan Metro İstanbul projelerine hızla devam ediyor. İşte proje aşamasında Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı ve T5 Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı'nda son durum...

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

Çiğli Tramvay Hattı’nın yüzde 80'i tamam! Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

İzmir'in önemli raylı sistem projelerinden olan Çiğli Tramvay Hattı’ndaki son durum merak ediliyor. Peki Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

İstanbullular dikkat! Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona gelindi! Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbulluların merakla beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona yaklaşıldı. Peki Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yıl sonunda tamamlanacak!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının, 2022 yılının sonunda tamamlanacağını dile getirdi.

Ankara'ya Nostaljik Tramvay Hattı geliyor!

Ankara İli, Gölbaşı İlçesi, Bahçelievler, Seğmenler, Gaziosmanpaşa Mahalleleri Nostaljik Tramvay Hattı projesi için ÇED süreci başladı.

Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2. kısmı Aralık 2022'de açılıyor!

İBB ile Fransız Kalkınma Bankası arasında, Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nda kullanılması amacıyla, 93 milyon Euro tutarındaki ön protokole imzalar atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın kalan kısmının 2022 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

Çiğli Tramvay hattında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çiğli Tramvay Hattı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tramvay hattında devam eden çalışmaları inceledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2022'de tamamlanacağını müjdeledi.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi tasfiye edilecek mi?

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi birkaç ay önce iptal edildi. Ulaştırma Bakanlığı ihalenin tasfiyesine ilişkin açıklama yaptı. Peki Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi tasfiye edilecek mi? İşte detaylar...

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Diyarbakır'a tramvay hattı müjdesi!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan Diyarbakır halkını sevindiren haber geldi. Karaloğlu DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmaların başladığını dile getirdi.

Kocaeli Kuruçeşme Tramvay Hattı için sözleşme imzalandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kuruçeşme Tramvay hattında imzalar atıldı.

Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı nereden geçecek Haberi

Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı nereden geçecek

İstanbul'u daha hızlı, konforlu ve güvenli toplu ulaşıma kavuşturmak için çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2023 yılında 624,65 kilometrelik raylı sistem ağı kurmayı amaçlıyor.

İstanbul'da 2020 yılında toplam 14 yeni metro hattının açılması planlanıyor. Bu kapsamda Bayrampaşa ve Esenler'e tramvay müjdesi verildi.

Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı ve T5 Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı'nın proje aşaması devam ediyor. İşte projeler hakkında tüm merak edilenler...

1- Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı

Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı'nın M1B Menderes istasyonu bölgesinden başlayarak, Esenler yaya yolundan geçip Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsüne kadar uzatılması planlanıyor.

Ove Arup Partner Limited Şirketi'nin yükleniciliğini yaptığı projenin bedeli 2 milyon 950 bin liraya olarak belirlendi. Durak isimlerinin henüz açıklanmadığı projede 9 istasyondan meydana gelecek.

Yolcu kapasitesinin günlük 3 bin olarak planlandığı proje 2.2 kilometre uzunluğuna sahip olacak. Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı