18 / 04 / 2024

Proje aşamasında olan 2 tramvay hattında son durum!

Proje aşamasında olan 2 tramvay hattında son durum!

İstanbul'a rahat ve hızlı ulaşım imkanı sunmayı amaçlayan Metro İstanbul projelerine hızla devam ediyor. İşte proje aşamasında Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı ve T5 Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı'nda son durum...



İstanbul'u daha hızlı, konforlu ve güvenli toplu ulaşıma kavuşturmak için çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2023 yılında 624,65 kilometrelik raylı sistem ağı kurmayı amaçlıyor.

İstanbul'da 2020 yılında toplam 14 yeni metro hattının açılması planlanıyor. Bu kapsamda Bayrampaşa ve Esenler'e tramvay müjdesi verildi.

Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı ve T5 Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı'nın proje aşaması devam ediyor. İşte projeler hakkında tüm merak edilenler...

1- Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı

Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı'nın M1B Menderes istasyonu bölgesinden başlayarak, Esenler yaya yolundan geçip Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsüne kadar uzatılması planlanıyor.

Ove Arup Partner Limited Şirketi'nin yükleniciliğini yaptığı projenin bedeli 2 milyon 950 bin liraya olarak belirlendi. Durak isimlerinin henüz açıklanmadığı projede 9 istasyondan meydana gelecek.

Yolcu kapasitesinin günlük 3 bin olarak planlandığı proje 2.2 kilometre uzunluğuna sahip olacak. Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı
Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı ile Menderes ile YTÜ Davutpaşa kampüsü arasındaki mesafe 20 dakikaya düşecek.

Entegre olunan hatlar

Hat M1B Yenikapı-Kirazlı hattının Menderes istasyonu ile entegre olacak şekilde planlanıyor.

 Proje aşamasında olan 2 tramvay hattında son durum!

2- T5 Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı

Ove Arup Partner Limited Şirketi'nin yükleniciliğini yaptığı proje 2 milyon 950 bin lira bedelle hayata geçirilecek. Eyüp Meydanı ile Bayrampaşa Meydanı arasında bağlantı sağlayacak olan hattın Feshane bölgesinde T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı ile ray bağlantısı olacak.

Proje çalışmalarının devam ettiği Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı 3.1 kilometre uzunluğuna sahip olacak. 6 duraktan oluşan hat ile Eyüp ve Bayrampaşa arasındaki uzaklık 20 dakika olacak.

Hangi duraklardan geçecek?

1- Feshane
2- Eyüp
3- Belediye
4- Demirkapı
5- Bayrampaşa
6- Bayrampaşa Meydan

Entegre olunan hatlar

Demirkapı istasyonunda T4 Topkapı-Mescid-i Selam tramvay hattı ile, Bayrampaşa istasyonunda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı metro hatları ile, Meydan istasyonunda Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metro hattı ile entegrasyonu planlanıyor.

İstanbul'da 2020'de 14 yeni metro hattı açılacak!

Nuran Aydın/Emlakkulisi.com


Geri Dön