25 / 04 / 2024

esenler riskli alan

esenler riskli alan

Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 7 katlı bir bina törenle yıkıldı.

Esenler Oruç Reis Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Esenler Oruç Reis Mahallesi riskli alan ilan edildi, karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Erzurum Yakutiye'de riskli alan kararı!

Erzurum ili, Yakutiye ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Elazığ'da riskli alan kararı!

Elazığ'ın Merkez  ilçesine bağlı Abdullah Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Torbalı'da riskli alan olarak ilan edilmesi istenen yerler TBMM gündeminde!

İzmir'in Torbalı ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Urla'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Urla ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seferihisar'da riskli alan ilan edilen ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale'de Sosyal Konutlar bölgesi riskli alan ilan edildi!

Çanakkale Belediye Meclis Toplantısı’nda Çanakkale Sosyal Konutlar bölgesinin riskli alan ilan edildiği açıklandı.

Mersin'de riskli alan kararı!

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Konya'da riskli alan kararı!

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Rize'de riskli alan kararı!

Rize'nin Merkez ilçesine bağlı Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Konya Ilgın'da riskli alan kararı!

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Şıncarullah Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Sinop Boyabat'ta riskli alan kararı!

Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Zincirlikuyu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Ankara Altındağ'da riskli alan kararı!

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Hacıbayram Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Riskli alan da vergi istisnasına girdi!

İnşaat sektöründe riskli yapıya sağlanan vergi istisnalarının kapsamı genişletildi. GİB riskli alan ve rezerv alanın da vergi istisnası kapsamında olduğunu açıkladı.

esenler riskli alan Haberi

esenler riskli alan

Esenler Belediyesi Türkiye'de kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında başlatılan 2012 yılından beri Esenler'de gerçekleşen çalışmalarla bu zamana kadar 98 bin konuttan 56 bini yenilendi. Kalan 42 bin riskli konutun dönüşüm planları da hazırlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı tespitler sonucunda Esenler'de acil yıkılması planlanan 40 binada da yıkımlar hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Bu binalardan birisi olan ve Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alan 7 katlı ve 19 bağımsız bölümden meydana gelen ve daha önce tahliye edilen riskli bina, Esenler Belediyesi ekiplerince bugün gerçekleşen törenle kontrollü olarak yıkıldı. 

Yıkım Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Şenden'in nezaretinde hayata geçirildi. Başkan Yardımcısı Şenden, Esenler'de riskli ilan edilen binaların yıkımına hızlı bir şekilde süreceğini anlatarak ''Önceliklerimiz tehlike arz eden ve bakanlıkça riskli kabul edilen binalar. Bunun dışında da...