18 / 04 / 2024

Esenler'de 7 katlı bina yıkıldı!

Esenler'de 7 katlı bina yıkıldı!

Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 7 katlı bir bina törenle yıkıldı.



Esenler Belediyesi Türkiye'de kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında başlatılan 2012 yılından beri Esenler'de gerçekleşen çalışmalarla bu zamana kadar 98 bin konuttan 56 bini yenilendi. Kalan 42 bin riskli konutun dönüşüm planları da hazırlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı tespitler sonucunda Esenler'de acil yıkılması planlanan 40 binada da yıkımlar hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Bu binalardan birisi olan ve Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alan 7 katlı ve 19 bağımsız bölümden meydana gelen ve daha önce tahliye edilen riskli bina, Esenler Belediyesi ekiplerince bugün gerçekleşen törenle kontrollü olarak yıkıldı. 

Yıkım Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Şenden'in nezaretinde hayata geçirildi. Başkan Yardımcısı Şenden, Esenler'de riskli ilan edilen binaların yıkımına hızlı bir şekilde süreceğini anlatarak ''Önceliklerimiz tehlike arz eden ve bakanlıkça riskli kabul edilen binalar. Bunun dışında da bizim tespit ettiğimiz binalar var. Onları da kontrollü bir şekilde yıkarak üzücü bir olayın yaşanmasına fırsat vermeyeceğiz'' diye konuştu.


Geri Dön