25 / 04 / 2024

eski binada enerji tasarrufu

eski binada enerji tasarrufu

Danfoss Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Levent Taşkın: "Türkiye'deki eski binaların hepsinde akıllı ve enerji verimliliği yüksek ısıtma-soğutma sistemleri kullanılsa yılda 2 milyar dolar tasarruf edilecek." dedi.

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Erzurum'da çöken binanın çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Erzurum Yakutiye'de kullanılmayan 5 katlı binada yaşanan çökmeden sonra çevresindeki riskli 10 eski binada yıkım çalışmaları başladı.

Eskişehir için acele kamulaştırma kararı!

Eskişehir ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eski yöneticinin yaptığı işten yeni yönetici sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eski yönetici binada tadilat yaptırmış. Bunun için alınmış bir karar yok. İş için kapalı fatura almış dosyasında duruyor. Şimdi yeni yönetici döneminde iş ihtilafa binmiş, tadilatı yapan parasını istiyor. Bu durumda sorumlu yeni yönetici mi eski yönetici mi?' sorusunu yanı

Hangi yapılar Enerji Kimlik Belgesi dışında kalacak?

Enerji Kimlik Belgesi alımında son bir haftaya girildi. Enerji Kimlik Belgesi vermekle yetkili şirketlerde ise büyük yoğunluk yaşanıyor, telefonlar kitlenmiş durumda. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınacak? Eski binada oturanlar nereye başvuru yapacak? İşte tüm merak edilenler...

Kamboçya'da eski binada kendi devletlerini kurdular!

Kamboçya'nın başkentindeki beyaz evde tarihe tanıklık eden 2 bine yakın kişi yaşıyor. Apartmanda ilginç detaylarda bulunuyor...

Üsküdar'da eski bina kısmi çöktü!

Üsküdar'da eski bir binada kısmi çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi.

Eskişehir'de 12.5 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri!

Eskişehir 6. İcra Dairesi Müdürlüğü, Eskişehir İli, Tepebaşı İlçesi, Eskibağlar Mahallesi, 3903 ada 1 parselde kayıtlı binada A blok 2. kat 15 nolu bağımsız bölümü 12 milyon 500 bin TL'ye icradan satıyor...

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Eskişehir'de enerji nakil hattı için acele kamulaştırma yapılacak!

Eskişehir'de Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma yapılacak...

Enerji kimlik belgesi 2017 ertelenecek mi?

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliğine göre eski ve yeni binalarda enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu oluyor. Peki, enerji kimlik belgesi 2017 ertelenecek mi?

eski binada enerji tasarrufu Haberi

eski binada enerji tasarrufu

Danimarkalı ısıtma-soğutma ve motor kontrol sistemleri şirketi Danfoss'un Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Levent Taşkın, Türkiye'de yaklaşık 40-50 milyon civarında eski bina olduğunu ve bu binalarda enerji verimliliğinin sağlanması gerektiğini belirterek, "Bunların hepsinde akıllı ve enerji verimliliği yüksek ısıtma-soğutma sistemleri kullanılsa yılda 2 milyar dolar tasarruf edilecek." dedi.


Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Taşkın, Türkiye'de son 3 yılda cirolarını 70 milyon avroya kadar yükselttiklerini söyledi.


Dünya genelindeki büyüklüklerinin 5,5 milyar avro olduğunu ifade eden Taşkın, "25 bin personelimiz var. 18 ülkede 50'ye yakın fabrikamız var. Türkiye'de bu tip sistemler yeni yeni oturuyor. Yatırımlarımızı Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda yaptık. Türkiye'de iki önemli konu var. Biri kanunlar ve yönetmeliklerin AB'ye uyum çerçevesinde düzenlenmesi...