19 / 04 / 2024

eski binalarda yapı denetimi

eski binalarda yapı denetimi

Elazığ depreminde yıkılan binalar ve art arda devam eden deprem yapı denetimin önemi bir kez daha gösterdi. Marmara depreminden sonra yapılan tüm binalar yapı denetim süreçlerinden geçiyor...

Güvenli bina için yapı denetimi şart!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde yapı denetimi yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını belirtti...

Rönesans Holding'ten Ankara'ya 500 bin metrekarelik dev adalet sarayı!  MİT'in eski arazisine dev proje geliyor!

Rönesans Holding, Ankara’da MİT’in eski arazisine yapılacak dev adliye binası için kolları sıvadı.

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski saray, ev, köşk ve binaların kapıları günümüzdeki yapılara göre daha yüksekti. Peki, Eski binalarda kapılar niçin yüksekti? 

İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı: Yeni binalar da endişe veriyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişinin ölümüne neden olan binalarda yapılan hataların tekrarlanması endişe veriyor. Uzmanlar, yeni binalarında korkutan örneklere sahip olduğunu ileri sürdü. 

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Eskişehir 2. Yapı Fuarı 25-28 Kasım'da!

İnşaat sektörünün profesyonelleri, ikinci defa Tüyap Eskişehir Yapı Fuarı’nda bir araya geliyor. Tüyap Eskişehir Yapı Fuarı 25-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Altan Elmas: 1999'dan sonra inşa edilen binalarda büyük hasarlar yok!

Bugün gerçekleşen RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nda konuşan KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 1999 yılı sonrasında inşa edilen binalarda yapısal problem olmadığını dile getirdi.

Eski binalarda oturanlar dikkat!

Yaşanan depremler sonrasında eski ve riskli binalarda oturanlar tarafından evlerinin kentsel dönüşüm kapsamına nasıl gireceği araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm için nereye başvurulur, kentsel dönüşüm için hangi evraklar gerekli?

Binalarda deprem testi nasıl yapılmalı? 

Deprem endişesi ile yaşayan vatandaşlar, oturdukları binaların nasıl test edileceğini merak ediyor.  İnşaat Mühendisi Ümit Akın, binalarda yapılacak deprem testinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. 

Pana Yapı davasında tüm tutuklu sanıklara tahliye!

Fikirtepe’de Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın da aralarında yer aldığı 23 sanıklı davaya devam edildi. Eski Pana Yapı CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk dahil tutuklu tüm sanıklar tahliye edildi, Şaşmaz’ında yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Çorum Belediyesi kamulaştırılan binaları tek tek yıkıyor!

Çorum Belediyesi, yeni açılacak yollarda kamulaştırma çalışmaları yapılan eski binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kamulaştırması tamamlanan yerde yıkım çalışmasını tamamladı.

Elazığ'daki hasarlı binalarda şaşırtan görüntü!

Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören binalarda yapılan incelemelerde şaşırtan detaylar ortaya çıktı. Çok sayıda binanın 2005'de yasaklanan elle üretilmiş betondan yapıldığı tespit edilirken, bazı hasarlı binalarda ise betonun parçalandığı görüldü...

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

eski binalarda yapı denetimi Haberi

eski binalarda yapı denetimi

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından yıkılan binalardan sonra, yapı denetim 1999 depreminden sonra yapılan binalarda en büyüğünden en küçüğüne kadar tüm binaları denetim süreçlerinden geçiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı denetim sistemiyle bugüne kadar 758 bin bina denetlendiği bildirildi.

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Elazığ depremi sonrası tüm binalar yapı denetim sürecinden geçiyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı denetim sistemiyle bugüne kadar 758 bin bina denetlendiği belirtti.

23 MİLYON VATANDAŞ GÜVENLİ KONUTTA

6 milyon bağımsız bölümü kapsayan denetimle bugüne kadar yaklaşık 23 milyon insanın depreme dayanıklı konutlarda oturması sağlandı. Şu an ise 387 bin binanın denetimine devam ediliyor.

BETON NUMUNELERİ DE İNCELENİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı can ve mal güvenliğinin temini için standartlara ve projelerine uygun kaliteli yapılaşmayı...