28 / 03 / 2024

eski eşyalar müzesi

eski eşyalar müzesi

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde yaşayan emekli İshak Yeşil, 19 yılda biriktirdiği 2 bin eşyalık koleksiyonunu evi ve bahçesinde sergiliyor. 

Mcs Özger İnşaat Mühendislik Ve Mutfak Eşyaları İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Şirketi kuruldu!

Mcs Özger İnşaat Mühendislik Ve Mutfak Eşyaları İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Şirketi  Esenyurt  150 bin  TL sermaye bedeli ile Muhammed Özger  Ve Recep Özger tarafından kuruldu.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

AVM'ler kaybolan veya çalınan eşyalarımızdan sorumlu mu?

AVM'ler kaybolan veya çalınan eşyalarımızdan sorumlu mu? Avukat Emre Avşar herkesin merak ettiği bu sorunun yanıtını verdi. İşte detaylar...

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

Odunpazarı Modern Müzesi açıldı!

Eskişehir'de yapımı tamamlanan Odunpazarı Modern Müzesi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Kağıthane'de çöken binada ziynet eşyaları kalan vatandaşlar bekliyor!

Çöken binada ziynet eşyaları ve parası kalan vatandaşların bekleyişi sürüyor. Yıkılan evde yaşayan Emine Dulkadir, "Altınlarım ve hac param evde kaldı" dedi...

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Yenikapı Müzesi geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, göreve geldiğinde, Marmaray kazılarında çıkan eşsiz eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor...

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

eski eşyalar müzesi Haberi

eski eşyalar müzesi

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde yaşayan emekli İshak Yeşil, 19 yılda biriktirdiği 2 bin eşyadan oluşan eski eserler koleksiyonunu, evi ve bahçesinde sergiliyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, emekli olduktan sonra 2000 yılında memleketi Sütçüler'e bağlı Sarımehmetler Köyü'ne yerleşen İshak Yeşil, o tarihten itibaren eski eşya toplamaya başladı. Sütçüler ve Sarımehmetler'deki köylere giderek topladığı yaklaşık 2 bin eski eşyayı, evinin bir bölümü ile bahçesinde sergilemeye başladı. 

Mini müzenin içinde karasaban, tuluk, döğen, kepçe, yöresel kıyafetler ve bakır kaplar bulunan eski eşyalar yer alıyor.İshak Yeşil, müzeyi ziyaret eden üniversite öğrencilerine, eskiye ait kıyafetleri o dönemi yaşamaları için deneme izni de veriyor.

YABANCI İLGİSİ

Müzenin ziyaretçileri arasında şehir dışı ve yurtdışından gelenler var. Sosyal medya sitelerindeki paylaşımlar sayesinde Japonya, Almanya ve İsrail'den gelenler olduğunu söyleyen Yeşil,...