19 / 04 / 2024

eski OCBC Bankası Kurumsal Bankacılık Başkanı George Lap Wah Lee

eski OCBC Bankası Kurumsal Bankacılık Başkanı George Lap Wah Lee

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ana desteği ve Borsa İstanbul ve CFA Institute ana sponsorluğu ile "Sürdürülebilir Büyümenin Sermaye Piyasaları Yoluyla Finansmanı” konferansı gerçekleştirildi…

Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı! Dolar fırladı! Bu artış istenilen bir artış mı?

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten Merkez Bankası rezervlerindeki yükseliş ve dolar kurundaki zirvelere değinerek ''Bu artış istenilen bir artış mı?'' sorusunu sordu. Takipçilerinden ise onlarca yorum geldi. 

Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından "Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?" diye sordu. İşte Babuşcu'nun o açıklamasına gelen yanıtlar...

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

İller Bankası 9 ildeki 27 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade fırsatı!

İller Bankası, Ankara, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla illlerinde yer alan 27 adet arsayı satıyor. Peki 9 ilde yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Kara: ‘Döviz rezervleri erimeye devam ediyor’

3 gün önce gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CDS ve mevduat faizlerinin yükselme süreci devam ediyor. Altın satışlarının da etkisiyle Merkez Bankası rezervleri baskı altındayken, Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, “Döviz rezervleri erimeye devam ediyor” ded

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Uzman isim asgari ücrete ara zammı yorumladı! 'Zam gelse dahi...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını söylemesinin ardından, Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara “Enflasyonist ortamda aylığınıza zam olsa bile mutlu olmazsınız nedeni enflasyonun alım gücünü süratle eriteceğini bilirsiniz” açıklamasını yaptı.

Merkez Bankası'nın elindeki rezervler son 20 yılın en düşük seviyesinde

Türkiye 2001 kriziyle kıyaslanamayacak bir ekonomik türbülansın içine girdi. Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özatay, krizin derinliğini önceki gün yaptığı açıklamada dikkat çekmişti. Ortaya çıkan veriler bankanın elindeki rezervlerin son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğunu o

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ekonomik krize dikkat çekti, 2002'yi işaret etti!

2001 krizinin şubat ayı içerisinde çıktığına ve mayıs ayında güçlü ekonomi programının uygulandığına dikkat çeken Özatay, enflasyonu düşürmenin güç olmadığını, ancak ciddi bir program uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Özatay'dan büyük kriz uyarısı: 20 yıl öncesinden kötü

Türkiye'de son 6 ayda zirveye çıkan enflasyon, döviz kurundaki artışlar, piyasalarda yaşanan sıkışmanelerin habercisi? Ekonomi, iktidarın iddia ettiği gibi önümüzdeki dönemde rayına mı girecek yoksa çok daha büyük krizler bizi mi bekliyor? Prof. Dr. Fatih Özatay çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Eski Hazine yöneticisinden olay dolar çıkışı! Merkez Bankası’nın 1 günde ne kadar dolar sattığını deşifre etti

Eski Hazineci ve Ekonomist Kerim Rota, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın geçtiğimiz Cuma günü ne kadar dolar satış yaptığını açıkladı.

Ekonomist Kerim Rota'dan Merkez Bankası ve dolarla ilgili korkunç iddia

Eski Hazineci ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Merkez Bankası'nın dün 1.72 milyar dolar satış yaptığını ve bu politikaların felakete yol açacağını savundu.

Merkez Bankası’nın eski Başkekonomisti Hakan Kara canlı yayında kalan son mermiyi açıkladı! Zor günler için saklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Hakan Kara, ekonomideki son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

eski OCBC Bankası Kurumsal Bankacılık Başkanı George Lap Wah Lee Haberi

eski OCBC Bankası Kurumsal Bankacılık Başkanı George Lap Wah Lee

"Sürdürülebilir Büyümenin Sermaye Piyasaları Yoluyla Finansmanı" konferansı Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ana desteği ve Borsa İstanbul ve CFA Institute ana sponsorluğu ile yapıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre,  eski OCBC Bankası Kurumsal Bankacılık Başkanı George Lap Wah Lee, İstanbul'un finans merkezi olma yolunda niş bir rol oynaması gerektiğini belirterek, "Belli bir piyasa seçersiniz ve spesifik olarak o piyasada faaliyet gösterirsiniz. Bence İstanbul, finans merkezi olarak Orta Asya'ya giriş noktasında önemli bir rol oynayabilir." dedi.

Lee, konferansta yaptığı konuşmada  İstanbul'un finans merkezi olma yolunda ilerlemesi için niş bir rolde olmasının gerektiğine işaret ederek, "Belli bir piyasa seçersiniz ve spesifik olarak o piyasada faaliyet gösterirsiniz. Bence İstanbul, finans merkezi olarak Orta Asya'ya giriş noktasında önemli bir rol oynayabilir. Çünkü kültür ve dil gibi konular da...