26 / 04 / 2024

George Lap Wah Lee: İstanbul, finans merkezi olma yolunda niş rol oynamalı!

George Lap Wah Lee: İstanbul, finans merkezi olma yolunda niş rol oynamalı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ana desteği ve Borsa İstanbul ve CFA Institute ana sponsorluğu ile "Sürdürülebilir Büyümenin Sermaye Piyasaları Yoluyla Finansmanı” konferansı gerçekleştirildi…



"Sürdürülebilir Büyümenin Sermaye Piyasaları Yoluyla Finansmanı" konferansı Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ana desteği ve Borsa İstanbul ve CFA Institute ana sponsorluğu ile yapıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre,  eski OCBC Bankası Kurumsal Bankacılık Başkanı George Lap Wah Lee, İstanbul'un finans merkezi olma yolunda niş bir rol oynaması gerektiğini belirterek, "Belli bir piyasa seçersiniz ve spesifik olarak o piyasada faaliyet gösterirsiniz. Bence İstanbul, finans merkezi olarak Orta Asya'ya giriş noktasında önemli bir rol oynayabilir." dedi.

Lee, konferansta yaptığı konuşmada  İstanbul'un finans merkezi olma yolunda ilerlemesi için niş bir rolde olmasının gerektiğine işaret ederek, "Belli bir piyasa seçersiniz ve spesifik olarak o piyasada faaliyet gösterirsiniz. Bence İstanbul, finans merkezi olarak Orta Asya'ya giriş noktasında önemli bir rol oynayabilir. Çünkü kültür ve dil gibi konular da var" açıklamalarında bulundu.

Lee, "Finans merkezi kurmak kolay kısım... Esas zorlu olan istihdam... Yabancı yatırımcı 'başka bir ülkeye sermaye neden getireyim?' diye soruyor. Fırsat nerede var, onu aramak lazım. Hangi alanda faaliyet göstermek istediğinizi belirlemeniz lazım. Buradaki kritik; altyapının dışında, kritik yazılımı ve iş gücünü bulmanız lazım." diye konuştu.

Asya'ya akan çok fazla özel sermaye fonuna sahip olduğunu ve bu fonların daha çok emlak alanında yatırım yaptıklarını söyleyen Lee, Asya'da çok fazla küresel ve bölgesel sermaye fonunun büyümede payı bulunduğunu Asya'da girişim sermayesinin 2017'de en üst seviyeye ulaştığını belirtti. 

Lee, Singapur hükümetinin 1980'li yıllarda ülkeyi özel sermaye alanında geliştirmek istediğini, yetenek havuzu oluşturarak varlık yöneticilerini davet ettiklerini söyledi.


Geri Dön