24 / 04 / 2024

eski Unkapanı köprüsü

eski Unkapanı köprüsü

1939 yılında inşası devam eden Unkapanı (Atatürk) Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacakmış. Yolların açılabilmesi için arsa ve bina istimlakine 800 bin lira sarf edilecekmiş.

1933 yılında Unkapanı Köprüsü 150 bin liraya tamir edilmiş!

1933 yılında Unkapanı Köprüsü'nün tamiri için 150 bin liraya ihtiyaç varmış. Bu tamir için bütçeden 150 bin lira ayrılmış.

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı!

İstanbul’a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı.

Ankapark Üst Geçit Köprüsü tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark Üst Geçit Köprüsü'nün yapımını hızla sürdürüyor. Üst geçit tamamlandığında, Ankapark’tan Anadolu Bulvarı-Eskişehir Yolu yönüne direkt geçiş sağlanacak.

Aydın Dandalaz Köprüsü restore edilecek!

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki, restorasyon çalışmasında yıkılan 590 yıllık Dandalaz Köprüsü için ihalelerin tamamlanmasının ardından ön çalışmaların başladığı öğrenildi. Köprünün ilk olarak eski haline getirilmesinin ardından restorasyon çalışmaları başlayacak.

Manisa Karaçay Köprüsü'nde sona doğru!

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski Muradiye yolunda bulunan Karaçay Köprüsü’nde başlattığı çalışmalarda sona geldi. 587 bin liraya mal olan köprü, asfalt çalışmalarının da tamamlanmasının ardından taşıt trafiğine açılacak

Manisa Karaçay Köprüsü yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski Muradiye yolunda bulunan Karaçay Köprüsü’nü yeniliyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında köprünün yapım çalışması dört ay sürecek.

Eski Galata Köprüsü ne olacak?

İstanbul'a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata köprüsü adeta kaderine terk edildi.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün açılışı yapılmış!

1939 yılında Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü'nün açılışı Vali Lütfi Kırdar tarafından yapılmış. İnşasına 1936 yılında başlanan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacak!

1939 yılında inşası devam eden Unkapanı (Atatürk) Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacakmış. Yolların açılabilmesi için arsa ve bina istimlakine 800 bin lira sarf edilecekmiş.

Kocaeli'de Valilik Kompleksi önüne modern yaya köprüsü inşa edilecek!

Valilik Kompleksi için yaya köprüsü yapılacak Büyükşehir Belediyesi tarafından, tamamlanma aşamasına gelen Kocaeli Valilik Kompleksi'nin önünde yer alan eski yaya köprüsünün yerine, yürüyen merdivenli ve asansörlü modern bir yaya köprüsü inşa edilecek.

Hatay'daki Abbasiler'den kalma Kasımbey Köprüsü onarıldı!

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Abbasiler döneminden kalma Kasımbey Köprüsü, yıllar sonra ilk kez onarıma alınarak eski görünümüne kavuştu. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Atatürk Köprüsü trafiğe kapanacak!

Atatürk Köprüsü’nde "Unkapanı ve Galata Köprüleri Yenileme ve Güçlendirme İnşaatı" işi kapsamında Atatürk Köprüsü 12. sıradaki taşıyıcı dubasının 01 Mart 2015 Pazar günü trafiğe kapatılacak...

eski Unkapanı köprüsü Haberi

eski Unkapanı köprüsü



Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların inşasına yakında başlanacak


İstimlak parasıyla beraber bu yolların inşası iki buçuk milyon liraya mal olacaktır


    Gazi Köprüsü'nün inşası önümüzdeki ağustosta bitecektir. Belediye, köprünün her iki başından açılacak kara yolları da o zamana kadar hazırlamak istiyor. Bunun için gerek Unkapanı, gerek Azapkapı cihetlerinde istimlake tabi olacak emlakın 




gayrisafi iradlarını ve mal sahiplerini tespit etmeye başlamıştır. 

    Belediye, Azapkapı'dan Taksim'e ve Unkpanı'ndan Gazi Bulvarı'a kadar uzayan sahada yapılacak istimlaklar için <<menafi umumiye>> kararı almak üzere...