29 / 03 / 2024

etimesgut mania hattı

etimesgut mania hattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te yapılaşmada uzun yıllardır sıkıntı veren mania hattının, yapılan görüşmeler sonucunda Yenimahalle ve Etimesgut bölgelerinde kaldırıldığını bildirdi.

Pursaklar’daki mania hattı sorunu çözülecek!

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan adayı Ayhan Yılmaz, yeni dönemde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Yılmaz, ''Pursaklar’daki mania hattı sorununu da çözüp hemşerilerimizin mağduriyetini gidereceğiz'' diye konuştu.

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

Ankara'daki mania hattının kaldırıldığı iddiası meclis gündeminde!

Ankara'daki mania hattının kaldırıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. Ankara Milletvekili Necati Yılmaz konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz, sorularını dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na sordu..

Melih Gökçek'ten mania hattı müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te yapılaşmada uzun yıllardır sıkıntı veren mania hattının, yapılan görüşmeler sonucunda Yenimahalle ve Etimesgut bölgelerinde kaldırıldığını bildirdi.

Ankara Mimarlar Odası'ndan mania hattının kaldırılmasına tepki!

Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerinde kaldırılan mania hattının kaldırılmasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi. Tezcan Karakuş Candan ise “Mania hattı kalkınca Eskişehir yolu Manhattan olur." açıklamasında bulundu.

Malatyalı inşaatçılar mania sorunun çözülmesini istiyor!

Yıl içerisinde yüzlerce binanın yükseldiği Malatya’nın merkez ilçelerinden Yeşilyurt’ta müteahhitler mania sorunu ile karşı karşıya. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Malatya’daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Müteahhitlerden mania hattı tepkisi!

İMKON Başkanı Tellioğlu mania hattına takılan binalar için, “Yan yana olan 15 katlı binanın üstünden geçip, 7-8 katlı binaya nasıl takılıyor anlamak mümkün değil" dedi

Etimesgut'taki mania sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor!

İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Ankara'daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Ankara'da mania hattı sorunu kentsel dönüşümü engelliyor!

Başkent Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra lüks konut inşaatlarının da yapımı tüm hızıyla sürüyor. İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor.

Cumhuriyet Kulesi için son söz Ankara Büyükşehir'in!

‘İmara aykırılık’ ve ‘mania hattı’ gerekçeleriyle yapımı durdurulan, geçen yıl Danıştay’ın yıkım kararı verdiği Cumhuriyet Kulesi için son kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi verecek. İşte gelişmeler...

Demirel: Etimesgut'ta inşaat sektörü mağdur edildi!

Nisan ayında Milli Savunma Bakanlığı’nın yeniden düzenlediği Mania Planı’na (uçuş güvenliği) sert tepki gösteren Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Vatandaş hakkını hiçe sayan yasakçı anlayışla kat yüksekliğini engelleyen kriterlerle ilçedeki inşa

Ragıp Buluç: Yüzde 90'ı tamamlanan Cumhuriyet Kulesi yıkılmasın!

İmara aykırılık' ve 'mania hattı' gerekçeleriyle yapımı durdurulan Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin yıkılması gündemde. Cumhuriyet Kulesi'nin mimarı Ragıp Buluç, "Ankara'ya değer katacak bu kule yıkılmasın" dedi

Diyarbakır'daki 22 katlı 2 blok uçuş güvenliği hattını ihlal ediyor!

Hürriyet Gazetesi'nden Ümit Çetin'in haberine göre; Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının da bugün iniş yapacağı Diyarbakır Limanı, 22 katlı 2 binanın “mania hattı”nı (uçuş güvenliği hattı) ihlal etmesi nedeniyle ölümcül risk taşıyor...

etimesgut mania hattı Haberi

etimesgut mania hattı


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te yapılaşmada uzun yıllardır sıkıntı veren mania hattının, yapılan görüşmeler sonucunda Yenimahalle ve Etimesgut bölgelerinde kaldırıldığını bildirdi. 


Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri komutanlığı arasında yaklaşık 1,5 yıldan bu yana devam eden görüşmelerin olumlu sonuçlandığını bildirdi. 

Mania hattının, Ankara'nın gelişiminde ciddi bir sorun olduğunu belirten Gökçek, şunları söyledi: 

"Ankara merkezinde bulunan askeri havaalanlarına ait mania planları, mevcut imar planlarında verilen imar haklarının kullanılmasına kısıtlama getiriyordu. Ankara'da uzun yıllardır kangren olan mania hattı, yapılan görüşmeler neticesinde olumlu bir sonuca ulaştı. Etimesgut Havaalanı'nın yaklaşım alanı olan Yenimahalle ve Etimesgut bölgeleri ile Çankaya'nın, bu havaalanın etkisinde olan bölgelerindeki mania hattının kaldırılması konusunda, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile mutabık kalındı. 1.5 yıldan beri...