19 / 04 / 2024

ev fiyatları yükselir mi 2020

ev fiyatları yükselir mi 2020

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini aştı. Konut kredisi faizlerinin düşürülmesi satışların patlamasına sebep oldu. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi? 

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Konut Fiyat Endeksi açıklandı! Ev fiyatları yüzde 95 artarak 1,5 yıl sonra çift haneye düştü!

Merkez Bankası (TCMB) 2023 Haziran ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksini (KFE) açıkladı. Bu kapsamda haziranda konut fiyatları yıllık yüzde 95,9 arttı.

Ev fiyatları yüzde 110, kira fiyatları yüzde 138 arttı! Evlerin ortalama metrekare fiyatı 19 bin 536 TL oldu

Bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde konut fiyatları yıllık yüzde 110, kiralar ise yüzde 138 artış gösterdi. Yıllık değer artışı en fazla olan iller Kırklareli, Edirne ve Zonguldak olarak sıralandı. Evlerin ortalama metrekare fiyatı ise 19 bin 536 TL oldu.

Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Ege Bölgesinde konut piyasası hareketlendi. Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı.

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

İstanbul'da ev fiyatları yüzde 241, kiralar yüzde 145 arttı! İstanbul'da değeri en çok artan ilçeler hangileri?

İstanbul'da ev fiyatları son 1 senede yüzde 241, kira bedelleri ise yüzde 145 yükseldi. Peki İstanbul'da konut fiyatları kaç lira? İstanbul'da ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı? İşte İstanbul'daki ev fiyatlarında son durum...

Konutta rekor üstüne rekor! Satılık ev fiyatları yüzde 172, kiralar yüzde 152 arttı! İstanbul yine zirvede!

Satılık ve kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom tarafından Türkiye'deki konut fiyat artışları ve konut fiyatları değerlendirildi. Bu kapsamda satılık ev fiyatlarının yüzde 172, kiraların yüzde 152 arttığı belirlendi...

İstanbul'da ev fiyatları yüzde 10 arttı!

Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyasının ardından konut fiyatları arttı. İstanbul'da ev fiyatları yüzde 5 ila yüzde 10 arasında zamlandı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, faiz indiriminin müteahhitlere yaradığını belirtti.

İstanbul'da Ağustos 2021'de ev fiyatları yüzde yüzde 37.7 arttı!

İstanbul'da 2021 Ağustos itibariyle yeni ev fiyatları 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 34,7 yükselirken, Türkiye genelinde yüzde 40,2 yükseldi.

Konut kredisi faizlerindeki indirim ev fiyatlarını etkiler mi?

Kamu bankaları konut kredi faiz oranlarında indirim yaptı. Peki kamu bankalarının konut kredisi faizlerinde uyguladığı indirim ev fiyatlarını etkileyecek mi? Ev fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Sektör temsilcileri konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sahil bölgelerinde konut fiyatları yükseliyor!

Tatil sezonunun bitmesine rağmen sahil bölgelerindeki ev fiyatları yükselmeye devam ediyor. Aydın, Muğla, Balıkesir gibi kentler ev fiyatlarında İstanbul'a fark attı.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 10 yükseldi!

2021 yılı Eylül ayında İngiltere'de ev fiyatları yüzde 10 artış kaydetti.

Ev fiyatları yüzde 100 artacak!

İnşaat maliyet endeksindeki yükselişler rekor seviyelere ulaşıyor. Konut üreticilerine göre; malzeme kaynaklı yaşanan yükselişler ev fiyatlarını bu sene içinde yüzde 100 artıracak.

ev fiyatları yükselir mi 2020 Haberi

ev fiyatları yükselir mi 2020

Kamu bankalarının hayata geçirdiği düşük faiz kampanyası rekor satış rakamlarının görülmesine sebep oldu. 

Mayıs ayında koronavirüs sonrası normalleşme sürecinin başlamasıyla konut satışlarında 8 bin civarında artış yaşanmış ve 50 bin 936 adet konut satılmıştı. 1 Haziran'da kamu bankalarının ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) başlattığı kampanyalar konut sektörüne can suyu oldu. Haziran ayında tarihin en yüksek Haziran ayı satışı gerçekleşti.

Mayıs ayında konut satışlarının artışına paralel olarak fiyat artışı yüzde 6.4 olmuştu. Haziran'da ise konut fiyatları önceki aya göre yüzde 1,12, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6,34 oranında arttı. 

Konut fiyatları son 1 yılda yüzde 2.69 artarken, son dört yıldaki artış oranı yüzde 8.73 oldu. İstanbul’da ortalama metrekare fiyatı 3 bin 823 TL'ye ulaştı. 

Fiyatlar ne olacak?

Haziran ayında kamu bankalarının...