26 / 04 / 2024

ev kiraları neden arttı

ev kiraları neden arttı

Ülke genelinde artan ev kiraları gündeme oturdu. Özellikle büyükşehirlerde yaşanan fahiş artışlar dikkat çekiyor. Peki ev kiraları neden artıyor? Sektör temsilcileri konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahattin Akyüz: Suriyeli mülteciler ev kiralarını yükseltiyor!

Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Suriyeli sığınmacılar nedeniyle ev kiralarında yükselme görüldüğünü açıkladı. Akyüz, kiraların 650-1200 TL arasında değiştiğini söyledi.

Üniversitelilerin kira açmazı: 2+1 evde 6 kişi yaşayan var, fahiş kiralar okul bıraktırtıyor!

Yükselen hayat pahalılığının yanı sıra fahiş ev kiraları da üniversitelileri çıkmaza sokuyor. 2+1 evde 6 kişi yaşayanlar bulunuyor. Öğrenciler kiraları ödemekte zorluk çekiyor. 

Sosyal medya fenomeninden pişmanlık açıklaması! Ev kiralarında yüzde 25 sınırı hata!

Sosyal medya fenomeni, regülasyonun pişmanlık getirmeye başladığını belirtti. Sözleşme özgünlüğünün bozulması ile huzurun kalmadığından bahseden fenomen ev kira kontratlarındaki anlaşmalara değinerek hatalar yapıldığını söyledi.

4 yıl önceki ev kiraları bugün aidat oldu!

Yeni ev alacaklar ve kiraya çıkacakların yanı sıra otomobil alacaklar da fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından 4 yıl önceye değinerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kent planlamacısı Buğra Gökce, ev kiralarındaki artış beklentisini madde madde açıkladı!

Geçtiğimiz zamanlarda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan kent planlamacısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden konut satışları ve fiyatlarına yönelik bir paylaşımda bulundu. Buna göre, Gökce, “Konut fiyatları neden düşmüyor” sorusunu madde madde yanıtladı.

Ev almak için doğru zaman mı? Fiyatlar ne zaman artacak? Uzmanı açıkladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasındaki talep düşerken fiyatlar düşmedi. Peki fiyatlar ne zaman artacak, gayrimenkul için alım dönemi mi, kiralar neden yazın artıyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Kiralar neden inanılmaz yükseldi?

Kira fiyatlarının neden bu kadar yükseldiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Kiralar neden inanılmaz yükseldi? İşte detaylar...

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?

Manhattan'daki ve İstanbul'daki kira fiyatları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yaptığı "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" açıklamasından sonra gündeme geldi. Peki fark ne kadar? İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası başkanı neden annesinin evinde yaşıyor? Özgür Demirtaş, anlamadım dedi! Vatandaş cevap verdi!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan İstanbul'daki ev kiralarının yüksekliğinden dert yanarak "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" diyerek ev bulamadıklarını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı. Açıklama anında sosyal medyanın gündemine düştü.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

ev kiraları neden arttı Haberi

ev kiraları neden arttı

Uzmanlar, İstanbul’da yaşanan kira yükselişlerinin sebebini bir anda start verilen kentsel dönüşüme, salgından dolayı şehirden ayrılanların yeniden gelmesiyle ve yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilişkilendiriyor. Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet Kızmaz'ın haberine göre; öğrencilerin yoğun şekilde oturduğu ilçelerden olan Beşiktaş, Kadıköy, Fatih ve Avcılar’daki emlakçılar ise kira taleplerinin fazla olduğu ancak ellerinde boş evin bulunmadığını belirtiyor.

YENİ KONUT YAPILMADI

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, kira yükselişinin en büyük sebebinin, 2020 yılında hayata geçirilen konut kredi kampanyaları ile evlerin çoğunun satılması ile Kovid-19 salgını sebebiyle yeni konut yapımlarının yavaşlaması olduğuna dikkat çekti. Akdoğan, salgın şartların getirdiği zorlukların maliyetler üzerindeki yükselişin konut üretimini yavaşlattığıne vurgu yaparak, “Böylece konut stoku tükendi ama talep devam ediyor. Bu da fiyatlara yansıdı. Talebe karşılık gelecek...