29 / 03 / 2024

ev kiraları yıllık artış oranı

ev kiraları yıllık artış oranı

1941 yılında Vatan Gazetesi'nde yer alan haberde, bir ev sahibinin sebepsiz yere kiraya artırması ev sahibine pahalıya mal olmuş. Kirayı yükselten ev sahibi evinin bir yıllık kira geliri 490 lira cezaya çarpıtılmış.

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

Ev sahibi ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, mağdur bir ev sahibinin mesajı oldukça dikkat çekti. Yaşadığı mağduriyeti paylaşan ev sahibi bir yıllık kaybının 228 bin TL olduğunu söyledi.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!

İstanbul'daki paylaşımlı ofis alanları, yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 büyürken, Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu. İşte bölge bölge kira rakamları...

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan biri de konut kiraları. Ev sahipleri daireleri için 6 aylık ya da 1 yıllık peşin ödeme talep ediyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.

Kiralık ev arayanlara yıkım öncesi kiralık daire şoku: Artık evler 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık kiraya veriliyor!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm seferberliği varken, bazı konut sahiplerinin kiralamada başvurduğu yeni yöntem dikkat çekti. Eşyalı hale getirilen konutlar 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olacak şekilde, kentsel dönüşüm öncesinde kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Sahildeki aylık loca fiyatı dudak uçuklattı! 1 yıllık ev kirasına denk geliyor!

Antalya'da sahildeki işletmelerde loca kiralamak isteyenler günlük 3 bin lira, aylık kiralamak isteyenler de 75 bin lira ödüyor. Bu kapsamda, 1 aylık loca kiralama ücreti kentteki en ucuz evin yıllık kira bedeline denk geliyor.

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!

Kiracılar soruyor! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sık sık yaşanan anlaşmazlıklardan biri de kiracının tahliyesi oluyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? İşte kiracı tahliyesine dair tüm merak edilenler...

ev kiraları yıllık artış oranı Haberi

ev kiraları yıllık artış oranı

EV KİRASINI YÜKSELTEN BİR EV SAHİBİ MAHKUM OLDU

Üç kişi de ihtikardan tevkif edildi.


Göztepe'de oturan ve ticaret müşavirliği yapan Fazıl adında birisi, Alemdar'daki evinin kirasını hiç bir sebep yokken arttırmıştır, dün Asliye İkinci Ceza Mahkemesi'nce evinin senelik kira tutarı olan 490 lira para cezasına çarpılmıştır.


Tahmis Sokak'ında kuru kahvecilik yapan Sükyas, Bursa Kıratanesi'nde garsonluk yapan Nuriye halis kahve diye halis nohutun kilosunu 180 kuruştan satmış, 30 lira cezasına on gün müddetle de dükkanının kapatılmasına mahkum edilmiştir.

Sirkeci'de Nöbethane Caddesi'nde bakkallık yapan Emin, beyaz peynir üzerinde ihtikar yapmış 25 lira para ve bir hafta da dükkanının kapatılması cezasına çarpıtılmıştır.


Bundan başka Galata'da hurdacı Nasri ile Artin demir boruyu fazla fiyata satmaktan çarşı içinde Yeniçeşme Sokak'ında kunduracı Mustafa da 306 kuruşa satılması lazım gelen bir...