18 / 04 / 2024

Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar

Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar

Ev kredilerinde dosya masrafı, bankalardan kullandığınız kredilerin, banka tarafından yapılan incelemeler sonucu yaptığı masrafları sizden tahsil etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

Aydın Nazilli'de Kargir Ev ve Kirazlık İcradan Satışta

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yer alan bir kargir ev ve kirazlık, icra yoluyla satışa çıkarıldı. Bu taşınmazın detayları ve satışla ilgili şartlar, esatis.uyap.gov.tr adresinden 2019/581 TLMT dosya numarası ile erişilebilir.

Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem başlıyor! Faiz oranları düşecek mi?

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde zorunlu sigorta yapamayacak.  Peki yeni uygulamanın vatandaşa faydası ne olacak? Taşıt ve konut kredilerindeki faiz oranı değişecek mi? Bankaların kredi faiz oranları bu uygulamadan sonra düşer mi?  İşte detaylar...

BDDK'nın yeni konut kredisi düzenlemesi sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi?

BDDK konut kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Karar kapsamında, birinci ve ikinci el evler için konut kredilerinde kredi oranları değişti. Peki bu karar sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

2 bin 565 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların konut kredisi için hayata geçirdiği kampanyaları araştırmaya devam ediyor. Yaz aylarının başladığı şu günlerde birçok kamu ve özel banka konut kredilerinde yeni kampanyaları hayata geçirmeye başladı. İşte detaylar...

Konut kredilerinde faiz oranları kaç oldu? 

Ev almak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de konut kredisi faiz oranları. Peki konut kredilerinde faiz oranları kaç oldu? 

Konut kredilerinde peşinatın düşmesi, ev sahibi olmayı kolaylaştırır!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Konut kredisinde faizlerin yüzde 1'in altına düşmeye başladığı bir dönemde alınan bu karar vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını kolaylaştırır." dedi.

Ev kredilerinde dosya masrafı geri ödemesi nasıl olur?

Kredi dosya masrafları Yargıtayın almış aldığı karar gereğince geri iade edilebiliyor. Peki, ev kredilerinde dosya masrafı geri ödemesi nasıl olur?

Ev almak isteyenler elini çabuk tutmalı!

Konut kredilerinde faiz oranlarının düşürülmesi sektörü hareketlendirdi. Kurban Bayramı öncesi konuta ilginin arttığını kaydeden sektör temsilcileri, ev almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır?

Ev alma sürecinde konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır? İşte masraf iadeleri..

Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar Haberi

Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar
Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Kredi başvurusu için alınan en önemli masraf olup kredinin toplam maliyetini doğrudan etkileyen ve konut kredisi faiz oranlarına göre değişen ücrete dosya masrafı deniyor. 


Bankalardan kredi kullandığınızda bankalar belirli tutarlarda dosya masrafı tahsil etmek istiyor.  Dosya masrafları bazı durumlarda kredinin tutarına göre şekilleniyor.  Bu durumda ise kredi tutarında oluşan yükselmeler daha çok dosya masrafı ödemenize yol açıyor. Ev kredilerinde dosya masrafı kullanılan kredini oranının faiz oranına göre değişiklik gösteriyor. 


Dosya masrafı, bankalardan kullandığınız kredilerin, banka tarafından yapılan incelemeler sonucu yaptığı masrafları sizden tahsil etmesi olarak karşımıza çıkıyor.  Her kredi ürünü için dosya masrafı hesaplaması farklı oluyor. En yüksek dosya masrafı ise konut kredilerinde uygulanıyor. Ancak, bankaların tüketicilere açık bir şekilde belirtmeden aldıkları konut kredisi dosya masrafının...