24 / 04 / 2024

Ev Sahibi Nasıl Kira Yardımı Alacak

Ev Sahibi Nasıl Kira Yardımı Alacak

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak ev sahibiyim, kira yardımı almak için nasıl bir dilekçe yazmalıyım? sorusuna cevap burada… İşte kentsel dönüşümde kira yardımı alacak ev sahibi için dilekçe örneği 2014!

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Kiracılar dikkat! Aylık 5 bin TL ile nasıl ev sahibi olunur?

Finans Broker'ı Efe Yakup Karahanlı sosyal medya hesabı X'ten aylık 5 bin lira yatırımla nasıl ev sahibi olunabileceğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri sizi icraya verebilir...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında aidat ile ilgili sıkıntılar da sorun olmaya devam ediyor. Buna göre, aidat ödemeyen kiracıya karşı bir ev sahibi nasıl davranır? İşte detaylar...

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında bu detayları gözden kaçırmayın! Kiraya nasıl zam yapılmalı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zammı tartışmaları devam ediyor. Peki kiraya nasıl zam yapılmalı?

Kiraya zam yapmak isteyen ev sahibi bakın nasıl vazgeçti! Bunu görenler şok olacak!

ABD'de yaşayan Svetlana isimli bir kiracı, kiraya indirim isteğini kabul etmeyen ve gerekli tadilatları da yapmayan ev sahibini yapmak istediği zamdan bakın nasıl vazgeçirdi. Bunu görenler şok olacak!

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Ev Sahibi Nasıl Kira Yardımı Alacak Haberi

Ev Sahibi Nasıl Kira Yardımı Alacak


Kentsel dönüşümde kira yardımı alacak ev sahibi için dilekçe örneği 2014!



Malikler İçin Kira Başvurusunda İstenen Belgeler;


-        Tapu fotokopisi (Aslı ibraz edilecektir.)


(Tapu üzerinde bağımsız bölüm belli ise sadece tapu fotokopisi yeterlidir.

(Tapu arsa paylı ise riskli binada oturduğuna dair nüfus müdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği veya üzerine kayıtlı su, elektrik, doğalgaz faturası (son 3 aya ait ) veya çevre temizlik, emlak vergisi dekontu)


-        Riskli yapı bildirimi (tapu müdürlüğü tebligatı örneği)


-        Yeni taşınılan adrese ait nüfus müdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği


-        Nüfus cüzdanı fotokopisi


-        Başvuru formu (Riskli yapı EK-1) ve (Riskli alan EK-1)



Başvuru formu!


EK-1 


İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNE 


Aşağıda bilgileri bulunan ve ARAADNET...