18 / 04 / 2024

ev sahibi ne zaman zam yapar

ev sahibi ne zaman zam yapar

Kira zam dönemleri, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, ev sahibi kiracısına istediği zaman zam yapabilir mi? Ev sahibi kiracısına ne zaman zam yapabilir? İşte yanıtı..

Kiraya yüzde 25 sınırı bitince ne olacak? Ev sahibi geçen yıl yapamadığı zammı isteyebilir mi?

Konutlarda kira artışlarına yönelik getirilen yüzde 25'lik sınırlama düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla, 1 Temmuz'dan sonra kiraların ne olacağı merak konusu oldu. Peki ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek? İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında 4 önemli detay! Ne yapılabilir, ne yapılamaz?

Milyonlarca kiracı ve ev sahibi, hem kira artışı hem de tahliye ile ilgili yapılacakları ve yapılamayacakları araştırıyor. Avukat Esat Özel, X sosyal medya hesabından 4 maddelik önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir? İşte 6 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlara her geçen gün bir yenisi eklenirken, Kiracının evi tutarken ödediği depozitoyu daireyi boşaltırken geri alamaması da en çok dert yanılan konular arasında yer alıyor. Peki ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir?

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat! Arabuluculukta dikkat çeken, çarpıcı detay!

1 Eylül tarihinde hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle ev sahibi ve kiracıların sorunları da çözüme kavuşuyor. Peki adliyelerdeki dava dosyaları ne durumda? Kaç kişi arabulucuya başvuru yaptı? Kira davalarında bir azalma var mı? İşte detaylar...

Bakan Tunç duyurdu! 20 bin ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosyada anlaşmaya varıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışından dolayı kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sının anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

Ev sahibi vefat ederse, kiracı evden çıkarılır mı?

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesi kapsamında taraflara çeşitli güvenceler verilmekte. Buna göre ev sahibinin vefat etmesi durumunda kira sözleşmesine ne olacağı merak konusu. İşte merak edilen detaylar...

ev sahibi ne zaman zam yapar Haberi

ev sahibi ne zaman zam yapar

Ev sahibi istediği zaman zam yapabilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar karşılıklı olarak kira sözleşmesi imzalıyor. Kira sözleşmesinde kira bedeline, yıllık kira zammına ve kira bedelinin ödenmesi gereken tarihe ilişkin esaslara yer veriliyor.


Ancak kira zammının ne zaman yapılacağı kira sözleşemesinde belirtilmiyor. Zam dönemleri, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, ev sahibi kiracısına istediği zaman zam yapabilir mi?


Kira zammı yıllık kira sözleşme döneminin yenilendiği zaman yapılıyor.


Kanun gereğince taraflar arasında imzalanan kira sözleşmenin yazılı bölümünde açıkça belirtilmediği sürece, sabit süreli kira sözleşmesi boyunca kiraya zam yapılamıyor.


Bu nedenle sözleşmeyi imzalamadan önce tarafların anlaşmayı dikkatlice okuması gerekiyor. Kabul edilmeyen maddeler üzerini karalayarak sözleşmeden çıkartılabiliyor.


6 ay içinde bir kereden fazla kiraz zammı yapılamıyor. Bu durum, periyodik (örneğin aydan aya) kira sözleşmelerinde ve sözleşmenin, sabit süre boyunca...