29 / 03 / 2024

Evde haczedilemeyen mallar

Evde haczedilemeyen mallar

Haciz alacaklının başvurusu üzerine borcun tahsilinin devletin icra dairesince borçlulardan alınması oluyor. Ancak bazı mallar haczedilemiyor. Peki, evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Haciz alacaklının başvurusu üzerine borcun tahsilinin devletin icra dairesince borçlulardan alınması oluyor. Ancak bazı mallar haczedilemiyor. Peki, evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Kayseri'de evde soba patladı: 1 çocuk öldü

Kayseri'de, bir evde yanan sobanın patlaması sonucu çıkan yangında yaralanarak hastaneye kaldırılan kız çocuğu, hayatını kaybetti. Annesinin alevler arasından çıkardığı kız çocuğu müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Karadiken'de taş ocağındaki patlama nedeniyle 50 evde hasar oluştu!

Taş ocağındaki dinamit patlatılması, araç ve makine gürültüsü 250 haneli mahallede oturanların yaşamını çileye çevirdi. 35 yıldır faaliyet gösteren taş ocağına yakın 50 evde her gün dinamit patlatılması yüzünden derin çatlaklar oluştu.

Tarsus'ta taş ocağındaki patlama nedeniyle 50 evde çatlak oluştu!

Tarsus'a bağlı Karadiken Mahallesi'nde taş ocağında dinamit patlatılması nedeniyle çevresindeki 50 evde çatlak oluştu. Taş ocağı yetkilileri, her şeyin yasal olduğunu iddia ederken; mahalle sakinleri kaderine terk edilmekten yakındı.

Yeni yıla yepyeni bir evde girmek ister misiniz? Soyak Evostar!

Soyak Evostar ile yeni yıla yepyeni bir evde girmek ister misiniz? Projede başlatılan yeni yıl kampanyası kapsamında 36 ay vade farksız taksit yapılıyor. Projede daireler 214 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Konya'da kullanılmayan evde yangın çıktı!

Konya'da kullanılmayan boş evden yükselen alevler, itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Şair Rasih Sokak'ta, bir süredir kullanılmayan iki katlı evde, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Evde tadilat saatleri!

Apartman ve konut sitelerinde daire sahibi olan kimseler, evleri hakkında istediği değişiklikleri yapabiliyor. Peki, evde tadilat hangi saat aralığında yapılmalı? İşte evde tadilat saatleri 2014...

Evde metrekare nasıl hesaplanır?

Evin söylenen metrekaresi ile karşılaşılan evin büyüklüğü arasında kimi zaman çok farklı olabiliyor. Bunun nedeni ise, söylenen metrekarenin brüt metrekare olması. Peki, evde metrekare nasıl hesaplanır?

Yıkılacak evde kiracı hakları!

Kira sözleşmesi süresi henüz dolmayan taşınmazları yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi durumunda sözleşme feshedilebiliyor. Peki, yıkılacak evde kiracı hakları nelerdir?

Manisa'da ahşap evde yangın: 1 ölü!

Manisa Demirci ilçesinde İrişler mahallesindeki Hatice Dikmen'in (81) yalnız yaşadığı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yayılan alevler alt katı hayvan damı olan ahşap binayı kısa sürede sardı...

Kiralık evde aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Peki, kiralık evde evcil hayvan beslenir mi? Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Taşınmaz kiralamak için bir emlakçıya danıştığınızı ve emlakçı aracılığı ile kiralık bie ev bulduğunuzu farz edelim. Bu durumda emlakçıya komisyon vermeniz gerekiyor. Peki, kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Evde haczedilemeyen mallar Haberi

Evde haczedilemeyen mallar

Haciz, devletin, bir kimseye ait bir alacağı veya bir kamu alacağını tahsil etmek amacıyla, borçlunun maddi değeri olan bazı mallarına el koyması ve bazı durumlarda borçlunun bu mallarda tasarruf yetkisini kısıtlaması işlemi oluyor. 

İcra ve İflas Kanunu gereğince ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı, haciz konmasını isteyebiliyor. Ancak, alacaklı dilerse haciz talebinde bulunmaksızın Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi üzerinden, bu sisteme entegre bilişim sistemleri vasıtasıyla borçlunun mal, hak veya alacağını sorgulayabilir.

Sorgulama sonunda Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi, varsa borçlunun mal, hak veya alacağının mahiyeti ve detayı hakkında bilgi verir ve bu durumda sistem üzerinden de haciz talep edilebilir. Ancak bazı malların haczi mümkün olmuyor. Peki, evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

HACZE...