24 / 04 / 2024

evde yapılan değişiklikler

evde yapılan değişiklikler

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Dairemdeki banyo ve tuvalet olarak kullandığımız kısım diğer dairelerinkinden çok küçük. Su sızıntısı olunca fark ettik ki banyonun yarısını karşı taraf kullanıyor. Bu durumda ne yapmam, nerelere başvurmam lazım?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Engelli bakım aylıklarında kesinti mi yapılacak! İşte detaylar

Temmuz ayında memur maaşlarında yapılan değişiklikler sonucunda, engelli bireylerin aylıkları 1874 TL ile 2 bin 811 TL aralığına çıktı. Ancak bu rakamlar, mevcut hayat pahalılığı karşısında oldukça düşük kaldı ve engelli bireyleri kesinti endişesiyle karşı karşıya bıraktı.

2023 BES’te büyük değişiklikler yaşandı! İşte 7 soruda BES’teki değişiklikler

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, 23 Ocak 2023 tarihli yazışında BES’te yapılan değişiklikleri ele aldı. İşte detaylar...

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliği mi oy çokluğu mu gerekir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliğinin mi oy çokluğunun mu gerekli olduğunu kaleme aldı.

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişiklik TBMM'de!

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Yıldız, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu’nun ihalesinde değişiklik yapıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kuzey Marmara Otoyolu projesinin uygulama sözleşmesinde yapılan değişikliği gündeme getirmişti. Peki bu değişiklik ne?

Sitelerde ortak alanlarda yapılacak değişiklikler için oylama nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ortak alanlarda yapılacak inşaat, onarım, değişik renkte badana için beşte dört oy gerekiyor. Daireme klima taktıracağım. Klimanın dış ünitesi için 23 bağımsız bölümlü binamızda, benim bir olan payım da hesaba katılacak mı?' sorusunu cevapladı.

Bazı alanların tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik değişiklikler TBMM'de!

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik yapılan değişiklik meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni yapılan binalar için büyük değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yeni yapılacak olan binalarda "yağmur suyu toplama sistemi" kurulması zorunluluğu getirildi. 

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

evde yapılan değişiklikler Haberi

evde yapılan değişiklikler

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Benim dairemdeki banyo ve tuvalet olarak kullandığımız kısım diğer dairelerinkinden çok küçük. 3 ay sonra alt kat banyoya su sızıntısı olunca fark ettik ki banyonun yarısını karşı taraf kullanıyor. Banyo içinde de değişiklik yapıldığına dair bir çok kanıt var. Bu durumda ne yapmam, nerelere başvurmam lazım?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

10 yıldır yurt dışında yaşıyorum. Birikimimle İstanbul’da daire aldım. Benim dairemdeki banyo ve tuvalet olarak kullandığımız kısım diğer dairelerinkinden çok küçük. Daireyi alırken bunu fark etmedik.

Daha doğrusu ben yurt dışında çalışırken telefon aracılığı ile aldım. Taşındıktan 3 ay sonra alt kat banyoya su sızıntısı olunca fark ettik ki banyonun yarısını karşı taraf kullanıyor.

Tapumuz arsa tapusu, binada 9 daire var. Kaymakamlığa gittik,...