29 / 03 / 2024

eve icra 2017

eve icra 2017

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek yollardan biri icra dosyasında talep açmak. Peki, varlık yönetimi icra dosyasını işleme koyabilir mi?

Yalova Belediyesinin 2017-2018 yıllarındaki arsa satışlarından zarara uğratıldığı iddiası!

Yalova Belediyesinin 2017-2018 yıllarında icra yoluyla 8 gayrimenkulün satışından 3 milyon lirayı aşkın zarara uğratıldığı öne sürüldü.

Eş borcundan dolayı eve icra konabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankalara yüklü miktarda borcum var. Eşimin borçla alakası yok. Annem oturduğu dairenin tapusunu eşime vermek istiyor. Benim borcumdan dolayı banka eve icra koyabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Eve icra gelirse ne alır?

Zamanında ödenmeyen borçlar sebebiyle bankalar başta olmak üzere birçok kurum, haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz eve de geliyor fakat ev tamamen boşaltılamıyor, lüzumlu eşyalar haczedilemiyor

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

İcra yoluyla satılan tarım arazileri meclise taşındı!

2015-2017 döneminde tarım kredisi kullanan çiftçi sayısına ve icra yoluyla satılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu yazılı soru önergesi hazırladı..

İşte 2017'nin dekorasyon trendleri!

Eğer siz de her eve geldiğinizde bir değişikliğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız 2017 yılının dekorasyon trendlerine göz gezdirebilirsiniz.

İcra ve iflas harçları 2017!

İcra ve iflas işlemlerinde başvuru sahibin tarafından 2017'de tahsil edilecek bedeller belli oldu. 2017 yılı tarifesine göre 2016'da 29,20 TL olan icraya başvurma harcı bu sene 31,40 TL olarak tahsil edilecek.

Kayseri Melikgazi'nin 2017 yatırım programı belirlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Meclisi ile Encümenince 2016 yılında alınan karalar ile 2017 yılının icra planının gerçekleştirildiği gibi 2017 yılının yatırım programının da belirlendiğini söyledi.

7 soruda eve haciz!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem olarak ifade ediliyor. Peki, eve haciz nasıl gelir? İşte 7 soruda eve haciz mevzuatı..

Eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

Borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması işlemine haciz deniyor. Peki, eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

Eve haciz hangi durumlarda gelir?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol muvcuttur ve bunlardan tümünü icra dosyasında talep açarak gerçekleştirmek mümkün. Peki, eve haciz hangi durumlarda gelir?

Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?

İcra memurluğuna başvuru yapan alacaklının borcunun ödenmesi için bir takım işlemler başlatılıyor.Peki,Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?İşte borcun ödenmemesi durumunda eve icra gelmesi..

eve icra 2017 Haberi

eve icra 2017

5 yıl önce banka beni icraya vermişti. İcra dosyası 3 yıl sonra varlık yönetimine devrolmuş. 2 yıl sonra da icra dairesine sorduğumda bankanın icra dosyasının kaldırıldığını söylediler. “Şu an açık dosyan yok dediler.” Bu ne demek? Varlık yönetimi tekrar icraya verir mi? ● F.K. 

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''varlık yönetimi icra işlemi'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Okuyucumun durumu ilginç. Bankaya borcun varlık yönetimi şirketine devredilmesi artık olağan. Şirket bu borcu bankadan satın aldı. Yani buna para ödedi. Şimdi bu parayı karşılaması gerektiği gibi bir de kâr etmesi gerekiyor. Bu tahsilatı yapmaz ise cebinden para çıkmış olacak. Oysa amaç kâr etmek. Bu durumda da takibi devam ettirmek zorunda. Bugünkü şartlarda akla gelen ne? İcra...