16 / 04 / 2024

Eve izinsiz girmenin cezası

Eve izinsiz girmenin cezası

Konut dokunulmazlığının ihlal edilmesi; bir diğer ifade ile eve izinsiz girilmesinin sonucunda ihlali yapan kimseye uygulanacak ceza Türk Ceza Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte eve izinsiz girmenin cezası...

250 milyon yıllık mağara muhteşem bir eve dönüştürüldü!

Avusturalya’da şirket sahibi Angelo Mastropietro, 250 milyon yıllık mağarayı modern bir eve dönüştürdü, üstelik yerden ısıtması, sıcak suyu ve kablosuz internet bağlantısı bile var.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Ibrahimoviç, Ostermalm'daki kiliseyi eve dönüştürecek!

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, İsveçli yıldız oyuncu Zlatan Ibrahimoviç, Stockholm'e bağlı Ostermalm bölgesinde 110 milyon korna bir kilise satın aldı. Ibrahimoviç'in kiliseyi eve dönüştüreceği ancak burada oturmayacağı belirtildi.

Ankara'da izinsiz harfiyat dökümüne para cezası kesilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirdiği Ankara Büyükşehir Belediyesi, izinsiz olarak hafriyat dökümü yapan kişi ve kurumlara 139 bin TL'ye kadar para cezası kesecek

İskansız eve banka kredi verir mi?

İskan yapı inşaat çalışmaları tamamlanmış olan evlerde oturumun başlayabilmesi için yasal izin olarak biliniyor. İskansız evlere bazı kısıtlamalar getiriliyor. Peki, iskansız eve banka kredi verir mi?

Ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?

İnşaat ruhsatı; imar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izni verilen belgeye olarak tanımlanıyor. Peki, ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Kiralık eve aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri taşınmaz olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kiralık ev aile konutu sayılır mı? İşte, kiralık eve aile konutu şerhi!

Eve haciz gelirse ne alırlar?

Haczin gerçekleşebilmesi için alacaklının İcra müdürlüklerine talepte bulunması gerekiyor. Ödeme emrine rağmen borç ödenmezse hacze gidiliyor. Peki, eve haciz gelirse ne alırlar?

Arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler, bankaların konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi için bazı koşullar aranıyor. Peki, arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi? Verilmez mi?

Kaçak eve iskan alınır mı?

Ruhsatsız olarak inşa edilen yapılara iskan verilmiyor. Bu durumda ilgili yapılar "kaçak" niteliği taşıyor. Peki, kaçak binalar için İmar Kanununa göre af var mı? Kaçak eve iskan alınır mı? İşte yanıtı..

Eve su bağlatmak için gerekli evraklar!

Bir ev satın aldığınızı ya da kiraladığınızı düşünelim. Evin kullanılabilmesi için bazı aboneliklerin alınması gerekiyor. Peki, eve su bağlatmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte yanıtı..

Turgut Aydın Holding yıl sonuna kadar 100 Eve mağazası açacak!

A101, English Home gibi perakende markalarını bünyesinde bulunduran Turgut Aydın Holding, kısa bir süre önce "Eve" markasıyla kişisel bakım ve kozmetik sektörüne girdi. Bu yılın sonuna kadar 100 Eve mağazası açılacak.

Eve izinsiz girmenin cezası Haberi

Eve izinsiz girmenin cezası

Eve izinsiz girmenin cezası!

Anayasa hükümlerine göre, yargıç kararı olmadan ulusal güvenlik ya da kamu düzeni bakımından gecikmede sakınca bulunan durumlarda, yasaca yetkili kılınan katın buyruğu bulunmadan konuta girilememesi, arama yapılamaması ve buradaki eşyaya el konulamaması durumu, konut dokunulmazlığı olarak tanımlanıyor.


Konut dokunulmazlığının ihlal edilmesi; bir diğer ifade ile eve izinsiz girilmesinin sonucunda ihlali yapan kimseye uygulanacak ceza Türk Ceza Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Konut dokunulmazlığının ihlali

MADDE 116. - (1) Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


(2) Evlilik birliğinde aile bireylerinden veya konutun birden fazla kişi tarafından ortak kullanılması durumunda bu kişilerden birinin rızası varsa, yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz. Ancak bunun...